Venç el termini judicial per tirar a terra el Sun Village i no hi ha hagut cap enderroc

L'Ajuntament de Palau-saverdera continua les negociacions per evitar que s'executi la sentència

L'afer del complex Sun Village de Palau-saverdera arrenca el 2006 quan al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es va considerar que la llicència municipal que s'havia atorgat per construir el complex de pisos estava mal donada perquè es feien en una zona destinada a hotels, equipaments i altres serveis residencials. La sentència es va produir per la denúncia d'un veí, al qual el tribunal ha donat la raó diverses vegades, i ara hi ha una ordre d'enderroc, i un termini perquè s'executi la sentència que va vèncer el mes passat.

Per la situació del Sun Village es troben afectades unes 40 famílies, que en els últims mesos han fet diversos actes per demanar que se solucioni el conflicte i puguin mantenir els habitatges. Els propietaris calculen que el preu dels pisos, en total, és de dotze milions d'euros, que l'Ajuntament de Palau-saverdera hauria de pagar com a indemnització als veïns per la pèrdua dels habitatges. La qüestió també ha suscitat la polèmica entre el govern municipal i l'oposició al consistori palauenc.

Demana ajuda a alcaldes

L'alcalde de Palau-saverdera, Narcís Deusedas, sempre ha confiat que es podrà evitar la sentència. Per aquest motiu, explica que els advocats de totes les parts –ajuntament, veïns i denunciant– fa temps que mantenen converses per mirar de trobar una solució. Deusedas ha buscat altres alternatives també per trobar una sortida. Per això ha enviat un correu electrònic a tots els alcaldes de Catalunya per demanar-los si s'han trobat amb algun cas semblant i quina solució hi han aplicat: «Estic molt content perquè hem rebut unes 80 respostes». «Ara els advocats miren si algun cas es pot adaptar», diu l'alcalde. Deusedas manté que «accepta, però no comparteix» la sentència, que considera una qüestió d'interpretació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona