L'Ajuntament de Santa Pau tindrà cedit el castell per cinquanta anys

S'ha creat una comissió mixta amb la propietat que s'ocuparà d'estudiar-ne els usos

El castell medieval fa molt de temps que està tancat. Després que en marxessin les monges, que hi regentaven una escola, l'edifici s'ha obert comptades vegades i fins i tot una part del teulat es va ensorrar. Ara, la propietat i l'Ajuntament de Santa Pau han creat una comissió mixta per impulsar la rehabilitació de l'immoble per donar-li un ús públic i, segurament, també privat. De moment, sembla que les dues parts han acordat una cessió per cinquanta anys a l'Ajuntament per facilitar la recerca d'ajuts i rehabilitar l'edifici.

També sembla clar que un dels usos, segurament el més important, serà el de museu sobre la vessant antropològica i històrica del municipi. El principal escull per a un acord total és l'ús hoteler que la propietat vol donar a una part del castell i que, tot i que el consistori no s'hi oposa, vol que sigui més restringit en espai que no pas el que proposa l'altra part. Sigui com sigui, la comissió està treballant perquè l'acord sigui possible. Si, finalment, es produeix, les dues parts hauran aconseguit superar un període de molts anys de confrontació, sobretot amb el consistori governat per Ramon Canadell. A més, l'edifici ha estat objecte de moltes propostes, des d'un museu dels Rolling Stones fins a un complex hoteler de luxe, o encara un museu marítim. El castell medieval és propietat de la família Sarriera. El castell medieval forma, conjuntament amb la plaça porxada i porticada i l'església, el nucli del conjunt històric catalogat per la Generalitat. La resta del conjunt està format per les cases que l'envolten i les de l'accés principal, així com la plaça que dóna accés a l'entrada porticada.

La tramitació del pla especial del nucli històric de Santa Pau ha estat llarga i complicada

La definició del pla especial del nucli històric de Santa Pau ha estat llarga– ve del mandat anterior– i complicada. Ara, s'ha aprovat inicialment i s'estan resolent les al·legacions abans d'enviar-lo a Urbanisme. El principal escull és la definició de tres zones d'aparcament a l'entorn del nucli històric i la prohibició de què circulin vehicles per la zona protegida. El pla estudia la recuperació a través de convenis de les antigues fàbriques ara en desús a la zona i fa fitxes detallades per a cadascuna de les cases històriques. L'actual catàleg és general. Entre altres coses, determina una carta de colors i normativitza el que s'hi pot fer per preservar el conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona