Urbanisme

judicial

urbanisme

Una setantena de veïns aturen un enderroc a Alfara de Carles

Una sentència declara “il·legal” l'ampliació de l'immoble perquè és dins d'un espai natural protegit

La pressió veïnal va aturar ahir un enderroc a Alfara de Carles (Baix Ebre). Una setantena de veïns es van concentrar davant de l'accés de la casa, d'una parella d'ancians amb una situació personal delicada, i van impedir el pas a la grua. Els propietaris van començar a desallotjar l'immoble però finalment, i després de moments tensos, la grua va marxar.

La casa està afectada per una resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat, ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el jutjat contenciós administratiu de Tarragona, que la declara il·legal perquè està construïda en un espai natural protegit.

La família ha lliurat una llarga batalla legal per demostrar que la casa estava construïda abans de la creació del Parc Natural dels Ports i que només s'hi ha fet una ampliació. El fill dels propietaris, Ruben Hernández, es mostra poc confiat a poder aturar la demolició, però prepara una demanda per demanar compensacions a qualsevol “error” que s'hagi produït en el procés. Denuncia que l'administració ha comès una “negligència” en tirar endavant la sentència, però només amb la dona com a part afectada i amb la prescripció del delicte en el cas de l'altre propietari. “És totalment il·lògic. O prescriu per a tots dos o no prescriu per a ningú.”

L'alcalde d'Alfara, Josep Mas, demana alternatives i que es paralitze l'enderroc, que podria costar a la parella 40.000 euros.

LA XIFRA

40.000
euros
és el que podria costar l'enderroc de l'immoble a la parella d'ancians propietaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia