Urbanisme

Maçanet preveu 310.000 euros per al nou magatzem

L'Ajuntament ha encarregat el projecte, i el nou equipament se situaria al costat del cementiri nou

Permetria alliberar espai al magatzem actual, que és petit, i traslladar-hi el banc dels aliments

L'Ajuntament de Maçanet té una partida de 310.000 euros en el pressupost d'aquest any destinada a la construcció d'un magatzem municipal, i ja s'ha encarregat la redacció del projecte, segons va explicar el quart tinent d'alcalde i regidor d'Obres i Serveis, Josep Maria Ciurana. Tot i que els grups de l'oposició (ERC i PSC) van criticar en el ple que aquest sigui un projecte prioritari, Ciurana va defensar la necessitat de tenir un magatzem “per tenir endreçat tot el material i les eines de l'Ajuntament”, que ara es guarden en diverses ubicacions. “Serà pensant en el futur, primer pels de la brigada, que són uns dels que el fan servir més”, va dir.

La ubicació del nou equipament seria a la zona del cementiri nou, en una parcel·la municipal. A més, segons Ciurana, el nou equipament permetria alliberar un dels espais que s'utilitzen ara de magatzem, just davant de la llar d'infants, i en el seu lloc s'habilitaria el centre de distribució d'aliments, que ara és a Can Falló, en una situació més cèntrica que el regidor no considera apropiada. “El banc d'aliments està en una zona massa cèntrica, i no és bo tant per imatge com perquè hi ha bars, i de vegades veus gent al banc d'aliments i després els trobes al bar”, va dir Ciurana, que hi va afegir que, a més, també seria més còmode per als usuaris “perquè ara tothom els veu quan hi van, perquè és al mig de la plaça”. Actualment, l'Ajuntament té material municipal divers “escampat” en diversos llocs. Un tractor i maquinària agrícola i eines que es fan servir un cop a l'any, segons Ciurana, es guarden en una casa de pagès (Can Cabila), i es paga un lloguer. També es guarda material als vestidors de la pista jardí, a la zona esportiva de Mas Altaba, i en cases particulars. De fet, segons va explicar Josep Maria Ciurana, fins i tot a la seva pròpia casa es guarda “tot el muntatge del pessebre vivent”. També va aclarir que aquestes cases particulars no cobren res per guardar material municipal. “A la zona esportiva també hi ha molt de material i ja hi ha moltes coses que no hi caben” diu Ciurana. El nou equipament serviria per guardar tot el material i, a més, a la finca també s'hi podria tenir el dipòsit de vehicles. Actualment l'Ajuntament té un conveni amb una grua privada.

LA FRASE

El banc dels aliments està en una zona massa cèntrica, i no és bo tant per imatge com perquè hi ha bars
Josep Maria Ciurana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia