Urbanisme

La fàbrica de pinsos del centre de Cornellà es traslladarà al polígon

Després d'anys de negociacions, l'Ajuntament i SAT Agater arriben finalment a un acord que solucionarà un problema històric del poble

El ple de l'Ajuntament de Cornellà del Terri ha aprovat, per unanimitat, els convenis que permetran a la fàbrica de pinsos SAT Agater desmantellar les seves instal·lacions del centre del poble i traslladar-les a la finca de l'antiga SAT Suís, al polígon de Pont-xetmar. El trasllat no serà immediat perquè la modificació del planejament urbanístic de la finca de SAT Suís (que es dividirà en dues) ha de tenir el vistiplau de la comissió d'Urbanisme de Girona. Si no hi ha entrebancs, la mudança es podrà fer a mitjan any que ve, calcula l'empresa. L'alcalde, Salvador Coll, qualifica l'acord d'històric perquè –explica– es posa fi a les queixes dels veïns, que es remunten a molts anys enrere, a causa dels problemes de soroll, pols, trànsit i acumulació de coloms. L'empresa també es treu un pes del cim –va manifestar ahir el president de la SAT, Josep Maria Oliveras– perquè per a ells la situació era ja “insostenible” ja que havien quedat encaixonats al mig de Cornellà.

Usos provisionals

El tracte entre l'Ajuntament i l'empresa, que es produeix després d'anys de negociacions, estableix que, un cop fet el trasllat, el consistori assumirà l'enderroc de l'edifici, que haurà d'executar com a molt tard d'aquí a cinc anys. També s'hi preveu que el municipi pagui un lloguer de 12.000 euros anuals. Un cop la finca –que continuarà sent propietat d'Agater– estigui neta, l'Ajuntament la podrà aprofitar, per exemple, per instal·lar-hi les fires o com a aparcament. El pla general de Cornellà preveu que en aquesta finca s'hi puguin fer pisos. El dia que Agater hi vulgui edificar, deixarà de ser utilitzada per l'Ajuntament.

LA DATA

1950
és l'any
en què es va edificar la fàbrica de SAT Agater en un espai que aleshores no tenia veïns.

LA XIFRA

12.000
euros anuals
pagarà l'Ajuntament a l'empresa per fer servir la finca mentre no la reclami el propietari.

“Quan vam obrir, al voltant no hi havia res”

La fàbrica que molesta tant els veïns de Cornellà es va edificar l'any 1950, quan aquella zona (la travessera de la carretera de Medinyà, entre els actuals ajuntament i ambulatori) era els afores del poble. “Quan vam obrir, al voltant nostre tot eren camps, no hi havia res, i aquí al davant teníem un camí de terra”, explica Oliveras.

La SAT que presideix, especialitzada en la fabricació i venda de pinsos, té prop de 170 socis i una plantilla de sis empleats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona