Urbanisme

Una consulta veïnal decidirà com serà la C-65 a Llambilles

Els veïns hauran de triar entre les opcions que plantegi la Generalitat per posar fi a les cues al semàfor de la carretera

S'espera que les propostes definitives es coneguin a principi del 2017

L'Ajuntament de Llambilles ha decidit celebrar una consulta popular a fi que els veïns decideixin quina de les propostes prefereixen per a la reforma de la C-65 a l'altura del poble, segons ha pogut saber Televisió de Girona. La reforma d'aquest eix viari, pel qual passen diàriament 24.000 cotxes, ha de posar fi a les cues al semàfor en hores punta. L'alcalde del municipi, Josep Maria Vidal, va explicar ahir a aquest diari que en tot cas és un projecte que va per llarg, ja que encara no tenen les propostes definitives resultants dels estudis que està elaborant la Generalitat: “Territori i Sostenibilitat ens diu que cap a principi de l'any vinent ens podran presentar els projectes i llavors serà el moment de mirar-nos-el i decidir; en tot cas, es farà el que decideixin els veïns”, assegura.

Les propostes

Sobre la taula hi ha ara mateix dos projectes que són els que la Generalitat estudia –i que, en la seva versió final, podrien ser objecte d'algun canvi, en funció dels informes tècnics, ha aclarit l'alcalde–. Aquestes propostes es van elaborar a iniciativa de l'Ajuntament, que veia clar que la construcció d'una variant convencional a Llambilles era irrealitzable en el moment econòmic actual i que, per altra banda, tindria també un alt cost mediambiental.

Una de les alternatives va ser ideada pel consistori. Es tractava de construir una rotonda a l'entrada del poble pel costat de Quart. En el sentit cap a la costa, un vial sortiria per l'esquerra de la rotonda, aniria fins a l'avinguda del Gironès i continuaria fins a la rotonda de la banda de Cassà de la Selva.

El govern de la Generalitat va proposar fer un pas inferior a la C-65 que aniria de la rotonda de Cassà de la Selva a l'actual semàfor. Un eix perpendicular uniria el passeig del carril amb l'altra banda de la C-65, per facilitar l'accés fins a l'avinguda del Gironès.

L'alcalde reitera que solucionar la qüestió del semàfor de la C-65 al municipi és una actuació molt necessària, i apunta a qüestions que van més enllà de les retencions: “Hi ha hagut situacions de perill per gent que es passa el semàfor en vermell. Hi hem treballat amb els Mossos, però tot i així encara hi ha gent que se'l passa, i és un perill molt gran.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona