Serveis

Serveis

Denuncien la manca d'efectius al foc del juliol a l'Empordà

Segons els sindicats de bombers, el nivell d'emergència M-2 es va activar 12 hores més tard del que diu Felip Puig

Els sindicats del cos de Bombers de la Generalitat van denunciar ahir que en la lluita contra l'incendi de l'Empordà l'estiu passat l'activació del protocol intern d'emergències al nivell M-2 no es va fer fins a les nou del matí del dilluns 23 de juliol, i no pas a les nou del vespre –del diumenge– tal com va assegurar en la seva compareixença parlamentària el conseller d'Interior, Felip Puig. Segons els sindicats, aquesta activació hagués dotat d'un 50% més els efectius sobre el terreny 12 hores abans. En una roda de premsa dels sindicats CCOO, la UGT i CATAC, el delegat Víctor Fernàndez va explicar ahir a Barcelona que “és raonable que en un foc d'aquestes dimensions hi hagi descontrol, però no que arribin tard les dotacions necessàries”.

A banda, els sindicats també lamenten que abans de començar la campanya s'havien acordat unes mesures organitzatives que haguessin garantit la prevalença de set columnes mòbils (una vintena de professionals distribuïts en vehicles pesats i lleugers), repartides per tot el territori i de 35 dotacions susceptibles de ser activades en l'espai de temps d'una hora, que no s'han aplicat. “La suma d'aquests factors va provocar que durant les primeres hores del foc de l'Empordà el cos no disposés dels efectius que requeria l'emergència”, van concloure els representants sindicals.

LA DATA

23/07/12
A les 09.00 h.
Segons els sindicats, l'activació del nivell M-2 es va fer 12 hores més tard del que va dir Felip Puig.

La decisió de desviar cap a Portbou

En la seva valoració de l'incendi de l'Empordà, els representants sindicals dels bombers també asseguren que la decisió de desviar el trànsit per la carretera de Portbou, on van morir dos ciutadans francesos, es va prendre sense consultar-ho amb els caps dels bombers. En conjunt, els sindicats van qualificar de “deplorable” la gestió del conseller Puig durant aquests últims dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.