Administracions

MARIA CARME BARCELÓ

ALCALDESSA DE VILA-SACRA (CIU)

“Volem arreglar el nucli antic”

L'alcaldessa explica que s'han presentat a la convocatòria d'ajuts del programa Viure al Poble, però que si no obtenen l'ajut es farà de mica en mica

Espera que la nova normativa catalana es comenci a aplicar

Prop de vint anys
L'alcaldessa de Vila-sacra fa prop de vint anys que és al càrrec. Assegura que no sap si es tornarà a presentar, després que en el mandat passat anunciés que es retirava i canviés d'opinió. Diu que ho va fer perquè volia traslladar l'ajuntament al Palau de l'Abat i disfrutar-lo després de la reforma.

El Palau de l'Abat va ser el gran projecte del mandat anterior. Quins reptes té ara?

Sí, al Palau de l'Abat ja hi estem instal·lats, tant les oficines de l'ajuntament com la llar d'avis, i en fem una valoració molt bona. Ens hi sentim molt còmodes. A més, hem posat a la casa de cultura un hotel d'entitats. Ens hem fet l'espai nostre i estem molt contents de com ha quedat. Aquest mandat és de crisi i el que hem d'intentar és mantenir al màxim els serveis i suplir la falta d'inversions.

No es farà cap gran inversió, doncs...

La gran obra ja la vam fer. Ara tenim una sola obra finançada amb el Pla Únic d'Obres i Serveis que és arreglar l'entorn del Palau de l'Abat, que ens faltava. Això sí que ho farem a final d'aquest any o a principi del que ve. Però d' intenció de fer grans obres no en tenim. A Vila-sacra el que era necessari ja ho tenim. També ens presentem al programa europeu Viure al Poble.

Quin projecte presenten al programa Viure al Poble?

Ja ens hi vam presentar una primera vegada i ara és l'última oportunitat. Si hi entrem, bé, però si no, no passa res perquè no hi ha res que sigui imprescindible. Presentem un tema de promoció i arreglar una part del poble. La part d'urbanitzacions a Vila-sacra té voreres noves, bons serveis, però a la part del poble de tota la vida s'ha de millorar això. La intenció és fer més maco el nucli antic. Si es pot fer ara, doncs es farà. Però si no, el projecte es pot anar fent de mica en mica.

Parla de promoció...

Sí, per exemple, a Vila-sacra són típics els ullals, fonts d'aigua que brollen del terra. Durant algunes èpoques es veuen i d'altres no. A vila-sacra hi ha un nivell freàtic molt bo, per això es fa ceba i calçot molt bo. Volem senyalitzar els ullals i programar un quilòmetre amb una ruta senyalitzada i donar a conèixer aquestes fonts amb panells explicatius i que sigui un passeig que es pugui fer a peu o en bici.

Econòmicament com està l'Ajuntament en aquest moment?

Estem complint estrictament el pla de sanejament que tenim i ho tenim tot controlat. Intentem reduir el consum elèctric, que el tenim bastant elevat, i ara estem estudiant canviar les bombetes de l'enllumenat per LED per estalviar. Això ho farem però no ho comptem dins les inversions, sinó com a partides de manteniment.

Com és la relació amb l'oposició?

La relació és molt bona. Són de l'oposició perquè no han volgut entrar al govern. La confiança és tanta que un dels regidors de Solidaritat és el director de la ràdio local, que ara volem revitalitzar. Ha quedat clar que tots volem el mateix i la relació és bona.

Ha estat molt combativa amb la prostitució a la carretera. Com veu ara la problemàtica?

Ho veig igual que sempre. Sóc conscient que els Mossos d'Esquadra fan el que poden i més, i no tenen prou efectius i suposo que tenen coses molt urgents. No insisteixo però espero que un cop es marquin com a prioritat quedi resolt. Espero que ho arreglin, però mentrestant cada dia en veig més. Faig el trajecte Castelló, Roses, Llançà, Vila-sacra, Castelló i cada dia n'hi ha més. Potser quinze en aquest tram. Ens hi hem de posar. Espero que comencin a aplicar la nova normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a