Urbanisme

URBANISME

L'accés sud de Banyoles recupera la normalitat, més de dos anys després

Ja es circula sense complicacions per Mata, un cop acabada la reforma de les antigues travesseres urbanes als termes de Banyoles i de Porqueres

Després de dos anys i tres mesos d'obres i de les consegüents complicacions en el trànsit, ja es circula amb normalitat per la carretera que uneix Porqueres i Banyoles pel veïnat de Mata –l'antiga C-150–, l'accés més utilitzat per entrar i sortir de la capital del Pla de l'Estany. Els treballs havien de durar molt menys, però tant les obres que van afectar el terme de Banyoles com les de Porqueres han sofert retards considerables.

El darrer sector que s'ha reformat ha estat el carrer de Sant Andreu, al terme de Porqueres. Només en aquesta part, els treballs han durat tretze mesos (cinc més dels previstos inicialment) en què la circulació i l'accés als habitatges i negocis de la zona s'ha vist alterada, causant les inevitables molèsties als usuaris. Just abans que comencessin aquestes reformes, es van fer les del tram contigu de la C-150 davant del poste de Mata, al terme de Banyoles, que també van durar molt de temps, en concret catorze mesos, sis més dels anunciats. Sumant les dues reformes, la connexió entre Porqueres i Banyoles per Mata ha suposat més de dos anys en obres.

La reforma del carrer Sant Andreu ha costat als volts d'un milió d'euros, una mica menys que el pressupost de la part del terme de Banyoles, que va ser d'1,3 milions. En tots dos casos, la major part dels diners els ha posat la Generalitat.

Tot i que ja s'hi circula amb normalitat, al tram de Porqueres falten el mobiliari i l'enllumenat. La part principal, però, ja està enllestida: s'han renovat els serveis soterrats, s'ha obert un vial lateral, s'ha condicionat un carril bici, s'han reservat espais per a aparcaments i càrrega i descàrrega i s'han obert unes zones enjardinades i arbrades.

LA XIFRA

2,3
milions d'euros
és el que han costat, en conjunt, les reformes a Banyoles i Porqueres de l'accés sud a la capital de la comarca.

De vials per a cotxes a carrers per a tothom

El canvi radical que ha sofert l'entrada sud de Banyoles ha estat possible pel traspàs de la titularitat de l'antiga carretera als ajuntaments de Banyoles i de Porqueres, que ha anat acompanyat d'una dotació econòmica per convertir-la en carrers. Els que més hi surten guanyant són els vianants i els ciclistes, ja que ara disposen de voreres amples i carrils bici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.