Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

La xarxa elèctrica gironina estrena una peça clau per a la millora del servei

La subestació de Serinyà de Bassols Energia, inaugurada ahir, es considera estratègica per a municipis de la Garrotxa, el Pla de l'Estany i l'Alt Empordà

Situada a mig camí d'Olot, Banyoles i Figueres, la subestació de 132/25 kV de Serinyà de l'empresa Bassols Energia es considera un equipament indispensable, tant per garantir un bon servei a les tres comarques com per millorar la xarxa gironina, en el seu conjunt. Ahir es va inaugurar oficialment la subestació –després de l'entrada en servei, recentment, de la nova línia de 132 kV entre Olot i Serinyà–, que substituirà la del barri banyolí de Can Puig.

Subministrarà energia directament a Banyoles, Porqueres, Serinyà, Besalú, Sant Ferriol, Tortellà, Argelaguer, Mieres, Sant Miquel de Campmajor, el Torn (Sant Ferriol) i Santa Pau, però a curt termini (abans del 2015, segons les previsions) transportarà energia cap a Figueres a través de la línia de 132 kV que s'ha de construir entre Serinyà i Santa Llogaia d'Àlguema.

Això completarà el triangle Girona-Olot-Figueres, amb el qual quedarà com una “possibilitat remota” l'apagada de l'última gran nevada, va afirmar el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que va presidir la inauguració.

Previsió de futur

El conseller delegat de Bassols Energia, Tomàs Feliu Bassols, va remarcar que la subestació suposa un “salt qualitatiu” també pel fet que està preparada per transportar més potència i per a les futures xarxes intel·ligents. Ha suposat una inversió de 3,5 milions d'euros i, segons van explicar ahir des de la companyia, incorpora les últimes tecnologies que permeten operar de manera remota els equipaments. També disposa –van afegir– d'aparells automàtics per monitorar la qualitat del servei.

En l'acte van assistir també el director general de l'Energia, Josep Canós, així com autoritats de la demarcació, els presidents dels consells comarcals del Pla de l'Estany i la Garrotxa i molts alcaldes de les dues comarques.

LES XIFRES

3,5
milions d'euros
és la inversió que Bassols Energia ha fet en aquestes instal·lacions.

LA DATA

2015
La Generalitat
té previst que estigui enllestida la línia Serinyà-Santa Llogaia.
132
kV
és la potència en què treballa la subestació, igual que la nova línia Olot-Serinyà.

El govern no veu malament la taxa turística

Com que no hi ha prou recursos públics per ajudar la indústria turística de Catalunya, es podria aplicar una taxa als viatgers que pernoctin al país. Els diners recaptats s'invertirien en la millora de l'oferta. La proposta, que des de fa temps circula entre els empresaris del sector, no la descarta el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. El representant del govern va puntualitzar, però, que no es prendrà cap decisió sense haver-ho discutit amb la gent del sector. La taxa seria una qüestió “oberta” que l'executiu no veu malament i que no s'aplicaria a curt termini perquè, segons va assegurar, encara no s'ha debatut en el consell de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.