Els onze municipis del tram soterrat de la MAT fan pinya per exigir compensacions

Reclamen que se'ls pagui igual que als del traçat aeri

Els municipis del tram soterrat de la MAT volen compensacions per l'impacte de la infraestructura i així ho van anunciar ahir, en un reunió a la qual van assistir la major part dels onze alcaldes implicats –faltaven els de Llers, Agullana, Masarac i Capmany–. Un cop acabada la trobada, els alcaldes van explicar que malgrat que la línia de 400kV sigui soterrada l'impacte serà igual d'important perquè la infraestructura suposarà obrir una rasa de tretze metres d'amplada entre Santa Llogaia i la Jonquera. «Serà com una carretera asfaltada que estarà tancada», explicava l'alcalde jonquerenc, Jordi Cabezas.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, va explicar: «El repte és minimitzar l'impacte i per això cal garantir unes compensacions per al territori. De fet, n'hi ha de nosaltres que defensem que també pel pas de l'autopista s'hauria de compensar perquè té unes conseqüències no desitjades al territori.» Vila, com a diputat al Parlament de Catalunya, portarà la petició a la cambra catalana per tenir el suport dels grups polítics.

En el cas dels ajuntaments, la reivindicació es plasmarà en forma de moció, que alguns ajuntaments ja han aprovat i d'altres ho faran en els pròxims dies. La moció es traslladarà a REE, la Generalitat, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, va explicar també que els ajuntaments del tram soterrat donen suport a les reivindicacions de l'AMMAT perquè se soterri la resta del traçat fins a Bescanó. «No ens desmarquem de l'Associació de Municipis contra la MAT», va dir.

Els onze ajuntaments afectats són Santa Llogaia d'Àlguema, Vilafant, Figueres, Llers, Pont de Molins, Biure, Masarac, Capmany, Darnius, Agullana i la Jonquera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.