Infraestructures

infraestructures

Reclamen millores als túnels de la C-17

Set entitats volen que s'arreglin errors al nou desdoblament entre Sora i Ripoll

Set entitats proteccionistes han denunciat la falta de pressupost i disseny en els acabats, exteriors i interiors dels túnels del tram de la C-17 entre la riera de Sora i Ripoll, que ara es desdobla. “Talment com si fóssim una comarca que no cal escoltar”, remarquen, i demanen que s'arreglin els errors que hi ha ara per ara a la zona d'obres. Les entitats són el Grup de Defensa i Estudi de la Natura, el Grup de Defensa del Ter, l'Associació de Naturalistes de Girona, el Centre de Sostenibilitat Territorial, el Centre d'Educació Ambiental Alt-Ter, l'Associació Jardí Botànic Plantes Medicinals de Gombrèn i l'Associació Arç.

En concret, denuncien que els túnels d'aquest tram del desdoblament de la C-17 són massa curts o mal entregats respecte dels plans inclinats de la muntanya, que les boques no tenen els nivells d'acabats que pertoquen i que el revestiment de plàstic de tots colors del seu interior és molt diferent quant a qualitat que el dels túnels de Bracons i de Castellfollit de la Roca.

Aquestes entitats, a més, reclamen a les administracions competents que facin retirar les plantes exòtiques amb què es van restaurar les zones afectades dels túnels de Terradelles i de la Cúbia i que s'opti per vegetació autòctona i, sobretot, pròpia de la zona més pròxima. Per altra banda, constaten que no hi ha habilitats tots els passos de fauna projectats i que estaven previstos a la carretera vella, que ara farà de carril de pujada.

Finalment, les entitats signants del manifest recorden que la zona afectada per les obres és un paisatge molt delicat i que el territori afectat discorre en gran part entre valls, cosa que el fa encara més fràgil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.