Urbanisme

URBANISME

El TSJC fa desmantellar el circuit de Porqueres

Dóna la raó a un veí que va denunciar que al recinte hi corren cotxes teledirigits

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a l'Ajuntament de Porqueres que desmantelli el circuit de cotxes teledirigits del polígon industrial abans d'un mes. La decisió, a la qual no es pot presentar recurs, dóna la raó al propietari d'una casa del terme de Cornellà del Terri pròxima al circuit, Raül Dalmau, que el 2008 va demandar el consistori per haver permès una activitat sense donar permisos i per les molèsties (sobretot sorolls) que li ocasiona. El 2009 el jutjat contenciós administratiu de Girona va ordenar el cessament de l'activitat mentre no estigués legalitzada, però no va admetre que causés perjudicis al veí. L'advocada del denunciant, Marta Alsina, va portar el cas al TSJC, que ha fet costat a la seva tesi: en no haver tingut els permisos per poder obrir, s'ha de desmantellar. A més, l'Ajuntament haurà d'indemnitzar Dalmau per danys i perjudicis. El circuit el va promoure el mateix consistori, que inicialment va considerar que no calia cap permís. Arran de la denúncia de Dalmau, es van atorgar les llicències i es va fer la requalificació dels terrenys, que van passar de ser zona verda a ser zona d'equipaments.

El recinte el gestiona el Club Ràdio Control Porqueres. Hi fan competicions uns pocs dies a l'any, però d'entrenaments en realitzen tot sovint, principalment els caps de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.