Serveis

SERVEIS

Porqueres permet per primer cop que un bar posi taules a la vorera

L'Ajuntament ha hagut d'incorporar a les ordenances aquesta possibilitat arran de la petició d'una cafeteria que vol retenir els fumadors

El bar cafeteria Minairons ha entrat en la història petita de Porqueres, en ser el primer establiment del municipi que ha demanat ocupar la via pública per posar-hi taules i cadires, que estaran pensades sobretot per als fumadors. Com que no hi ha precedents, la petició ha obligat l'Ajuntament a adaptar-hi la normativa, afegint a les ordenances municipals aquesta possibilitat i els corresponents preus públics. “Teníem tarifes per ocupar el carrer o les voreres per fer obres particulars i altres activitats, però aquesta no estava prevista”, admetia ahir l'alcalde, Salvador Ros. Posar taules i cadires a la via pública a Porqueres costarà 20 euros per metre quadrat i any.

El fet que fins ara no s'hagués demanat convertir una vorera en terrassa no vol dir que a Porqueres no hi hagi bars amb taules a fora, sinó que en aquests casos ocupen un espai que és seu. És probable que, rere el Minairons, uns quants bars demanin el mateix, preveu Ros, atès que ja n'hi ha hagut que han fet consultes en aquest sentit.

“Consumeixen menys”

La Montse, la noia que ahir a la tarda estava al capdavant del Minairons, explicava que des que no es pot fumar a l'interior, la gent va més al gra. “Més que perdre clients, el que hem notat és que els fumadors consumeixen menys. En lloc de fer tertúlia amb els altres clients i repetir, el que fan es demanar, beure el tallat –posem pel cas– i sortir disparats a fumar a fora”, descrivia.

El Minairons està situat a Mata, al carrer de Sant Andreu. Ara la zona està en obres i fins que no acabin –d'aquí a un parell de mesos– no podran ampliar el negoci. Aleshores la vorera serà més ampla, i això permetrà que les taules no molestin els vianants.

LA XIFRA

20
euros
per metre quadrat i any és el que hauran de pagar els bars de Porqueres que vulguin ocupar la via pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.