El govern millorarà la carretera entre Santa Coloma i Vallfogona per 10,9 milions d'euros

El consell d'administració de GISA ha adjudicat, per un import de 285.000 euros, la redacció del projecte constructiu per al condicionament de la carretera T-224, que uneix Santa Coloma de Queralt i el límit amb l'Urgell. El tram que s'arreglarà té una longitud de 14,5 quilòmetres i l'objectiu del projecte és afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció.

L'actuació consistirà a eixamplar la carretera, que ara té una amplada d'entre 4,7 i 5,8 metres. La nova secció de la calçada serà de 8 metres a tot el tram de Santa Coloma de Queralt a Vallfogona de Riucorb i estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5 metres. En un petit tram final, d'1,7 quilòmetres, situat entre Vallfogona de Riucorb i el límit amb l'Urgell, tindrà una amplada de 7 metres.

En el projecte també es preveu la millora del traçat de la carretera, en què s'aprofitarà el corredor de pas de la carretera actual i que consistirà a suavitzar revolts i a construir petites variants. L'execució de l'obra costarà10,9 milions d'euros.

La diputada del PSC Núria Segú valora «l'impuls que aquesta millora integral de la carretera tindrà a l'hora d'augmentar l'atractiu de la Ruta del Cister de la vall del Corb» i afirma que «millorarà la connexió de dos dels municipis més septentrionals de la comarca». A més, la millora de la seguretat i l'eixamplament d'aquesta via suposa, segons explica Segú, «un pas endavant pel que fa al condicionament de les comunicacions de Santa Coloma de Queralt, un municipi que s'acosta als 3.500 habitants i que disposa d'una xarxa econòmica formada per més de trenta empreses».