Administracions

Impuls al sector alimentari de les comarques gironines

El centre IRTA, seu de la nova plataforma d’innovació sostenible en aliments de qualitat diferenciada

La Diputació de Girona vol millorar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental dels sistemes de producció d’aliments a les comarques gironines a través del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), Girona, sistema alimentari sostenible. Es tracta d’un projecte de transformació econòmica del territori a través d’un model innovador que serà extrapolable a altres regions i que pot esdevenir un referent internacional. En aquesta iniciativa hi participarà, entre d’altres, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) com un dels socis referents en l’àmbit de la recerca per desenvolupar solucions innovadores que incrementin la rendibilitat de les activitats relacionades amb la producció, la transformació i la distribució d’aliments. Una de les operacions del PECT consistirà a crear i promoure una plataforma per impulsar la innovació sostenible en aliments de qualitat diferenciada i segurs (ISAQ), que comptarà amb una aportació de 867.448 euros per a dos anys i es durà a terme a l’IRTA de Monells durant la primera fase. Al centre de Monells, s’hi habilitarà una zona d’oficines per acollir el personal previst per al funcionament de la plataforma, així com un espai de formació i interacció amb les empreses. D’altra banda, s’adequarà el laboratori de seguretat alimentària de nivell B2 per validar la seguretat dels nous productes de forma integrada amb els estudis de la planta pilot.

L’IRTA participarà en l’operació de dinamització de l’ecosistema de la gastronomia industrial FoodLab, que serà el centre i punt de trobada. S’hi inclourà la participació d’altres agents i entitats relacionats amb la cadena de valor alimentària com l’IRTA, la Fundació Alícia, el Fòrum Gastronòmic, les escoles d’hostaleria i diversos cuiners de prestigi, entre d’altres. L’IRTA hi aportarà el coneixement, la innovació i la recerca en tecnologia alimentària. Inclou la creació d’una xarxa de tast de producte.

LA XIFRA

867.448
euros
és l’aportació per a dos anys per al centre de Monells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia