Medi ambient

Pagesos lleidatans concentren la feina al matí al camp per evitar les hores fortes de calor

Hidratar-se sovint i cobrir-se el cap, són altres solucions per protegir-se de les altes temperatures

Alguns pagesos lleidatans han optat per compactar les jornades laborals i concentrar-les al matí per protegir els treballadors del camp de les hores fortes del sol, coincidint amb l’onada de calor d’aquests dies. Beure aigua sovint i cobrir-se el cap amb barrets o gorres, són altres de les solucions que prenen les persones que treballen en la recollida de la fruita.

El president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, ressalta que la calor d’aquest dimecres a Lleida “és habitual” i que ja “estan acostumats a treballar-hi”.

Segons Protecció Civil, entre dimecres i diumenge es poden assolir temperatures extremes que poden superar els 40ºC a Ponent. Si s’acompleixen aquestes previsions, Roqué no descarta adoptar altres mesures per protegir-se de la calor.

D’altra banda, Asaja Lleida comparteix la petició de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, demanant als pagesos que llauressin els camps davant l’arribada de l’onada de calor per evitar incendis. Tot i això, Roqué remarca que és una mesura que ja fan habitualment. A la vegada, Roqué ha donat un toc d’atenció a l’Administració i ha advertit que hi ha pagesos que han acabat abandonant l’activitat agrària amb la qual cosa cada vegada hi ha més explotacions ermes.

En el mateix sentit, ha advertit que els danys que provoca la presència de fauna salvatge està comportant que siguin cada cop menys els ramaders en zones de muntanya que es dediquen a la ramaderia extensiva. “És la que realment està evitant molts incendis a les comarques de muntanya amb la neteja del sotabosc que fan”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia