Infraestructures i serveis

Refan l’enllaç a Vilademuls de l’AP-7 i l’N-II, obert fa sis anys

Els últims mesos hi han anat apareixent esquerdes, que han obligat a aixecar part del paviment i a fer moviments de terres

Els desviaments provisionals creen confusió als conductors

Acesa està duent a terme les obres de renovació de l’enllaç elevat de l’AP-7 i l’N-II a Vilademuls, inaugurat amb un any de retard, a final del 2014, tot i que l’estiu d’aquell mateix any en va habilitar un de provisional. Durant els últims dos anys hi han aparegut esquerdes, que han anat desmuntant el talús de la rotonda, sobretot a l’accés en direcció cap a Figueres, cosa que ha obligat, finalment, la companyia a aixecar tot el paviment i a fer els moviments de terres pertinents abans de la nova pavimentació. Fonts de la companyia diuen que es tracta d’una reparació del ferm.

Els treballs els du a terme Acesa, perquè és la que va construir l’enllaç per encàrrec del Ministeri de Foment. L’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, ha agraït l’interès de Foment, que l’ha obligat a dur a terme aquests treballs.

Els talls dels accessos a l’enllaç elevat per dur a terme les obres, a mitjan maig, van generar les queixes de molts usuaris i sobretot dels veïns, perquè era difícil orientar-se. Així, per exemple, per dirigir-se cap a Figueres per l’N-II cal anar fins al peatge de l’AP-7 i, just a tocar de les barreres, cal fer un gir de 180 graus per anar en la direcció correcta. I són molts els conductors que acaben accedint a l’autopista, però només amb l’opció de dirigir-se cap a Girona i Barcelona.

L’alcalde ha criticat que ningú no els comuniqués l’inici de les obres i ha dit que s’haurien pogut evitar moltes de les confusions i les molèsties per aquests desviaments, si l’Ajuntament els hagués fet saber les alternatives, sobretot en els girs a l’esquerra a Medinyà cap a Sant Esteve de Guialbes.

Terés s’ha manifestat preocupat per les afectacions que tot plegat pot tenir en el sector turístic i la restauració del municipi i sobre alguns pagesos de Sant Esteve, que han de fer un petit tram d’autopista per poder accedir als seus camps.

Tot i això, ha remarcat que, al llarg dels últims dies, Acesa ha anat atenent les aportacions de l’Ajuntament i ha corregit alguns d’aquests punts que porten a la confusió dels conductors.

Ara l’alcalde ha afirmat que espera que la data de venciment de la concessió de l’autopista, a principi de setembre, no afecti els treballs, que tenen un termini d’execució de quatre mesos.

L’enllaç de Vilademuls completa els vint quilòmetres de la circumval·lació a la ciutat de Girona per l’AP-7, que per als usuaris dels quatre accessos té la consideració de l’N-II i, per tant, és gratuïta.

LA DATA

11.07.21
És el dia en què
es va inaugurar l’enllaç en forma de giratori elevat de l’AP-7 i de l’N-II de Vilademuls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia