Medi ambient

Acord de custòdia agrària per a 11,4 ha a Ventalló

La Iaeden tanca amb Llavora un acord que inclou la granja de porc ecològic

Aquesta setmana la Iaeden ha tancat un nou acord de custòdia agrària, amb Llavora agropecuària. L’acord entre Llavora i la Iaeden afecta un total d’11,4 hectàrees situades a Ventalló, i inclouen la granja de porc ecològic, que és una de les poques que existeixen a Catalunya, i diversos camps on es conreen els cereals i llegums que s’utilitzaran per al pinso i el farratge de la granja. De fet, el farratge se l’autoprodueixen totalment, i el pinso és de proximitat, ja que en un 80% prové dels seus propis camps o de finques d’altres pagesos ecològics de l’Empordà. Tant en estructura com en funcionament, la granja s’adapta als comportaments naturals dels animals, fet que comporta un major benestar per al bestiar, i de retruc més salut i menys necessitat de tractaments. També cal destacar que Llavora s’ha incorporat recentment com a soci del petit escorxador municipal de l’Armentera, un obrador col·lectiu, cooperatiu i artesanal, i dels pocs d’aquestes característiques que perviuen al país, gràcies a la perseverança de diverses carnisseries locals. La Iaeden dona suport amb aquesta entesa a un projecte que exemplifica la transició del sector porcí cap a un model ecològic i integrat al territori, que dona vida a l’economia local sense malmetre l’entorn.

La custòdia agrària es basa en un Acord de Pràctiques Agràries Sostenibles a l’Empordà, un acord voluntari entre una finca privada i Iaeden, per tal de cercar una ajuda mútua que pugui beneficiar els objectius de les dues parts. Aquestes mesures tenen com a objectiu la conservació dels valors naturals de la finca, la seva diversitat, tant agrària com ambiental i la utilització dels mètodes de producció més respectuosos amb el medi, alhora que preserva el valor històric de la finca. Com a contrapart la Iaeden es compromet a assessorar en l’aplicació de les mesures i a col·laborar en la promoció dels productes i la finca, a fi d’aconseguir ajuts directes, treballar per a la diversificació de vies de comercialització dels productes, per a un reconeixement del producte de proximitat i com a producte de qualitat i de la terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia