Urbanisme

Els veïns tallen l’accés a Sant Daniel, a Girona

Talls intermitents per reclamar un pla de mobilitat per fer-lo més segur

Una trentena de veïns de la Vall de Sant Daniel de Girona van rebre amb cassoles i xiulets els cotxes, ciclistes i passejants que ahir pretenien entrar al barri, a l’altura de la Font del Bisbe, i van fer talls intermitents per reclamar a l’Ajuntament que tiri endavant un pla de mobilitat “ara” per poder donar resposta al “problema de seguretat” actual. Van alertar que amb la pandèmia encara s’ha accentuat més el nombre de ciclistes i passejants que aprofiten per voltar per l’entorn, però que han d’accedir-hi pel mateix carrer d’un sol carril, per on passen motos i cotxes. Això fa que ja hi hagi hagut alguns accidents i que els veïns vegin afectat el seu dia a dia, ja que la vorera “no dona per a més”. “Ni molt menys estem en contra que vingui qui vulgui, al contrari, però hem de regular d’alguna manera això, perquè no pot ser que no puguem entrar a casa nostra”, va assenyalar la presidenta de l’associació de veïns de la Vall, Laia Martí.

En el mateix sentit es van expressar Raül Latre i Marta Muro, veïns de la zona. Van coincidir en el fet que en molts trams no hi ha vorera i que ja hi ha hagut diversos accidents a la zona per la falta d’un pla de mobilitat. “Si vas caminant, moltes vegades has d’anar amb compte perquè els cotxes van ràpid i les bicicletes també circulen. És complicat tot plegat”, va dir Latre.

Muro va recordar que, com que només hi ha una vorera, encara es dificulta més la circulació. A més, en alguns trams no és prou ampla perquè hi passi una cadira de rodes o un cotxet de bessons. “Es nota sobretot els dissabtes i els diumenges, però també en el nostre dia a dia”, hi va afegir.

Per tot plegat, els veïns van reclamar que el consistori tregui del calaix el pla de mobilitat que té “des de fa temps”, on hi havia diverses propostes. Una d’aquestes és fer un voladís a la zona de la riera per poder separar els caminants i els ciclistes dels cotxes. A més, van exigir una taula de treball per posar fil a l’agulla i començar a solucionar el problema.

Els veïns van advertir que continuaran sortint les vegades que “faci falta”, fins que l’Ajuntament actuï. Tot i que l’afectació és diària, els caps de setmana es veu especialment agreujada perquè es tracta d’una via ràpida per accedir a les Gavarres, on molta gent va a fer esport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia