Infraestructures i serveis

Calviño defensa que el model de pagament per ús de les carreteres és “el més just” i “l’europeu”

La vicepresidenta econòmica veu “raonable” la proposta de peatges a tota la xarxa plantejada a Brussel·les

La vicepresidenta segona i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha defensat que el model de pagament per ús a les carreteres és “l’europeu” i “el més just des del punt de vista de la distribució en el territori”. “Sembla raonable plantejar-se que alguna cosa també paguin els 100.000 vehicles que entren al nostre país cada dia, la meitat dels quals són estrangers”, ha dit Calviño aquest dijous en una compareixença a la comissió d’Afers Econòmics del Congrés.

La vicepresidenta ha subratllat que cal impulsar un sistema que “sigui molt més eficient per mantenir les autopistes” i permeti “augmentar la inversió pública en infraestructures”.

Calviño ha argumentat que el sistema actual, de peatges només a algunes vies d’alguns territoris, genera “enormes desigualtats” i ha afirmat que cal “alinear-se amb el model europeu”.

El govern espanyol ha inclòs la proposta en el pla de recuperació enviat a la Comissió Europea i indica que té previst implantar un sistema de pagament per ús a les carreteres de la xarxa estatal, incloses les autovies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia