Infraestructures i serveis

Impuls per a la regeneració d’aigua a les estacions de la Costa Brava

Un conveni aprovat aquest mes de març entre l’Agència Catalana de l’Aigua i el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona permetrà la reactivació de tretze estacions de regeneració d’aigua en diversos punts de la Costa Brava. En concret, s’incrementarà el funcionament de les instal·lacions de regeneració d’aigua a Colera, Roses, Portbou, Llançà, Cadaqués, el Port de la Selva, Castelló d’Empúries, Torroella de Montgrí, l’Escala, Castell-Platja d’Aro, Lloret de Mar, Tossa i Blanes. El conveni preveu que l’ACA assumeixi el finançament i les despeses de les actuacions necessàries per a la correcta explotació i gestió de les estacions, mentre que el Consorci d’Aigües serà l’encarregat d’explotar les instal·lacions.

Durant el 2019 s’han produït 39 hm³/any d’aigua regenerada. Aquesta xifra suposa un 14% més respecte a l’any anterior. Seguint amb aquesta línia, es preveu que en un període de cinc anys s’arribi fins als 100 hm³ en l’ús de l’aigua regenerada i ja durant el període 2020/21 l’ACA destinarà 13,5 milions d’euros a activar nous sistemes terciaris i a mantenir el funcionament dels ja existents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia