Medi ambient

energia

Presenten recursos contra el mapa eòlic de l'Alt Empordà

Les entitats naturalistes critiquen que s'ignori la proposta del territori

Les entitats naturalistes Salvem l'Empordà, Salvem el Terraprim, Respectem l'Albera i la Plataforma Cívica Antimolins de Portbou i Colera han presentat recursos de reposició contra el mapa eòlic del govern a l'Alt Empordà. Entre les crítiques que fan a la decisió de la Generalitat en la instal·lació de parcs eòlics, les associacions asseguren que s'ha ignorat el territori. Demanen al govern que retiri el mapa i que el refaci.

Les entitats, concretament, parlen de les “propostes dels experts, encarregades pel Consell Comarcal i aprovades per una àmplia majoria de les administracions locals, que conclouen la necessitat d'una redefinició de les zones d'implantació eòlica a la comarca”.

En els recursos presentats, també lamenten que no s'ha estudiat “la seva viabilitat ambiental i així demostra el menyspreu absolut envers el recurs prioritari de la comarca”, asseguren. A més, creuen que la zona de desenvolupament prioritari (ZDP) de l'Alt Empordà «no té en compte la incidència sobre espècies en perill d'extinció especialment protegides», ni tampoc el patrimoni cultural.

Les quatre associacions signants fan un esment especial del cas d'Espolla per la seva proximitat a l'Albera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia