Medi ambient

El confinament municipal buida la Fageda d’en Jordà

És un dels espais naturals del país amb l’accés custodiat pels Mossos

La imatge és inusual per a l’època

El primer confinament municipal de caps de setmana de l’octubre passat ja va buidar de visitants forans la Fageda d’en Jordà durant la seva particular temporada alta. Aquesta mateixa situació es va reproduir als volcans veïns de Santa Margarida i Croscat. Des d’aleshores, l’aparcament regulat de Can Serra, principal punt d’accés a la Fageda, ha estat molt buit de vehicles i, de fet, ahir, presentava una imatge inusual per a l’època. A la zona, només hi havia algunes persones d’Olot, que s’hi van desplaçar a peu. Aquestes reserves del Parc Natural de la Garrotxa no han estat objecte de visitants que se salten el confinament, a diferència del Parc Natural del Montseny, on el cap de setmana passat es va omplir de persones que volien tocar neu. Tot i així, és un dels espais protegits del país on, ahir i avui, els Mossos d’Esquadra hi controlen l’accés. En concret, el control és al giratori de l’accés al túnel de Bracons, per on circulen el gros dels visitants de la Fageda, que provenen de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Ni aquest control ni els de la Policia Municipal d’Olot muntats a la carretera de Santa Pau van detectar conductors que fessin desplaçaments injustificats.

Ja a l’octubre, tant el director del Parc Natural de la Garrotxa, Xavier Puig, com l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, van remarcar que, des de l’octubre passat, els visitants de la Fageda d’en Jordà i els volcans veïns s’havien repartit en els dies d’entre setmana i que era una bona ocasió per intentar estudiar estratègies per mantenir aquesta tendència. També coincidien que caldrà veure si es manté la tendència un cop s’aixequi el confinament municipal i es recuperi la mobilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia