Infraestructures i serveis

Les obres de la C-25 a Riudellots s’enllestiran aquest gener

S’ha ampliat la via fins a Campllong i s’ha fet un carril bici

Les actuacions acumulen dos anys i mig de retard

Les obres d’ampliació del tram de la C-25 entre Riudellots de la Selva (Selva) i Campllong (Gironès) estan a punt d’acabar. Segons va confirmar el Departament de Territori i Sostenibilitat a aquest diari, està previst que els treballs quedin enllestits aquest pròxim mes de gener. Les actuacions, que tenen un cost de 3.691.865 d’euros, acumulen un retard de dos anys i mig respecte de les previsions inicials: es van iniciar el setembre del 2017 i el seu termini d’execució era de nou mesos.

Les obres s’han fet sobre el tram de 2 quilòmetres que va des de la rotonda del veïnat de l’Estació de Riudellots de la Selva, just al punt on hi ha la benzinera, fins al giratori d’accés a Campllong. Es tracta d’una via molt transitada perquè passa pel costat dels polígons industrials de Campllong i Riudellots de la Selva i perquè dona accés a vies principals com l’A-2, l’AP-7 i l’eix transversal, i a infraestructures com l’aeroport Girona- Costa Brava.

El tram s’ha ampliat dels 8 als 10 metres, amb dos carrils de 3,5 metres d’amplada i vorals d’1,5 cada un. Els treballs també han inclòs la construcció d’una via segregada apta per a vianants i ciclistes. En aquest sentit, s’han hagut de construir quatre passeres per sobre de les rieres Gotarra i Riudevila, el rec de l’Agulla i el riu Onyar. El pas sobre la línia de ferrocarril s’ha fet sobre el traçat primitiu de la via.

Segons el departament, les obres ja es troben en el tram final i només queda fer l’última capa del paviment i pintar la senyalització horitzontal, unes actuacions que haurien de quedar enllestides el mes que ve.

La Generalitat també va dur a terme recentment l’ampliació del tram de 2,2 quilòmetres de la mateixa via que va des de la rotonda del veïnat de l’Estació fins a la rotonda de l’enllaç amb l’A-2. Les actuacions van consistir en l’ampliació de la via i la millora del drenatge, la senyalització i les barreres de seguretat. També s’hi van fer passar serveis com la fibra òptica.

LA XIFRA

2
quilòmetres
té el tram de la C-25 que s’ha ampliat entre Riudellots de la Selva i Campllong.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia