Administracions

Llum verda al pressupost de Palau-saverdera

El 2020 l’oposició el va tombar tres cops i es va haver de prorrogar el del 2019

El ple de Palau-saverdera ha aprovat inicialment una proposta de pressupost per a l’any 2021 que s’equilibra en un import de 2.151.754 euros.

L’aprovació inicial és rellevant en aquest municipi on el govern municipal encapçalat per l’alcaldessa Isabel Cortada (Gent de Palau-AM), que governa en minoria, ha hagut de gestionar l’Ajuntament aquest 2020 amb un pressupost prorrogat del 2019. L’any passat l’oposició va tombar tres propostes successives de pressupost per al 2020. Aquesta vegada, però, l’aprovació inicial del pressupost 2021 s’ha desencallat –a més dels quatre vots de l’equip de govern– amb l’abstenció d’un dels dos partits a l’oposició, Junts per Palau (tres regidors), mentre que Alternativa per a Tothom (dos representants), hi ha votat en contra. 

En el ple i presentant el pressupost, Cortada va subratllar que en els últims mesos s’havia dialogat i celebrat dues reunions entre les tres formacions per preparar aquests comptes i una tercera a la qual ja només van participar el govern i Junts. Jordi Compte (Junts) va justificar l’abstenció per la voluntat de fer oposició responsable, per l’acceptació de propostes del seu grup i la necessitat de tenir pressupost en el context de la pandèmia. En canvi, Miquel Serra (AxT), va defensar el vot negatiu argumentant que s’havia negociat tard, sense acceptar les propostes de la seva formació i va qualificar el pressupost de restrictiu i gens realista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia