Administracions

Fortià fa un pas més en la restauració de la Casa de la Reina Sibil·la

Aquesta és una fase del projecte que té més de deu anys i l’objectiu final és habilitar-la com a ajuntament

Ja s’ha iniciat el concurs d’adjudicació d’obres

Fortià ha recuperat ara un projecte de rehabilitació de la Casa de la Reina Sibil·la i afrontarà una nova tanda d’obres que tenen com a objectiu final portar-hi totes les instal·lacions municipals. Aquesta rehabilitació, que ara ja està en procés de licitació dels treballs, havia de fer-se l’any 2010, un compromís de l’1% del Ministeri de Cultura i que, finalment, no es va executar.

Ara, Fortià pot afrontar les obres, amb un cost aproximat de 250.000 euros, que es faran gràcies a dues subvencions i als diners que aporta l’Ajuntament completant el cost. D’una banda, Fortià disposa dels 100.000 euros de la Diputació i, de l’altra, compta amb una subvenció del Trienni Cultural dels Bens Culturals d’Interès Nacional que arriba a través de la Generalitat.

Segons explica l’alcalde de Fortià, Francesc Brugués, en aquest tram de la rehabilitació s’ha de rehabilitar la façana, consolidar voltes interiors i actuar en dos blocs d’escales, un que cal adequar i un altre que cal construir de nou, a banda de diversos arranjaments interiors.

Amb aquests treballs no n’hi haurà prou per portar-hi l’ajuntament. Per a la darrera tanda d’obres, Fortià té concedida una subvenció del Pla d’Obres i Serveis de 40.000 euros. Aquests treballs tindran un cost aproximat de poc més de 200.000 euros.

La Casa de la Reina Sibil·la es coneix també com a Can Borrassana i està protegida com a bé cultural d’interès nacional (BCIN). La va adquirir l’Ajuntament de Fortià l’any 2008 per 660.000 euros.

LA XIFRA

206.115
euros
és el cost que ha de tenir les obres de rehabilitació que s’han d’adjudicar abans de final d’any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia