Medi ambient

S'instal·la a l'Hospitalet el primer sortidor de gas per a cotxes de l'àrea metropolitana

Fins ara, només hi havia sortidors per als professionals

Al número 36 de la carretera del Mig, els sortidors de gasolina i gasoil conviuen des d'ahir amb un altre que ofereix gas natural comprimit. Encara són molt pocs els vehicles de particulars que fan servir aquest combustible –totes les marques d'automoció alemanya ofereixen un model de cotxes híbrids en què es pot alternar l'ús de la benzina amb el gas–, però a l'àrea metropolitana hi ha 70 taxistes que han optat pel gas natural. Un d'ells, Jaime López, explicava ahir que el gas és substancialment més barat: «En un mes puc gastar 600 euros en gasolina, mentre que amb gas la factura baixa a 200 euros.» El motiu és que els vehicles consumeixen menys –4,4 quilos per 100 quilòmetres, mentre que amb gasoil s'arriba als 5,5 litres– i que el preu del quilo de gas és inferior a altres combustibles: val 78 cèntims. López, però, es queixa que hi ha pocs llocs on es pot omplir el dipòsit –també assegura que els vehicles s'avarien més–, ja que a l'àrea metropolitana només n'hi ha quatre: dos pertanyen a Gas Natural; un altre a l'empresa de recollida de residus Urbaser, i un quart a la seu de Transports Metropolitans de Barcelona. Els taxistes poden carregar el dipòsit a tots quatre llocs, tot i que amb limitacions horàries en els dos últims. «Ens hem de desplaçar molt per posar combustible», conclou el taxista.

Aquesta tendència és la que vol canviar l'empresa Ham, segons el seu director, Ramon Vila. «Amb aquesta instal·lació continuem trencant el cercle viciós: com que no hi ha estacions, no hi ha vehicles.» Aquest és el segon sortidor que l'empresa instal·la a Catalunya, després del que té a la seu d'Abrera. La directora de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Maria Comellas, va aplaudir la iniciativa, perquè el gas natural emet menys emissions a l'atmosfera que els combustibles tradicionals i, segons ella, és un bon instrument mentre s'implanta de manera massiva el cotxe elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia