Medi ambient

Acord per tallar ràpid dues carreteres en cas d’incendi

El protocol signat amb Interior per les alcaldesses de Roses i Cadaqués i l’alcalde del Port de la Seva afecta la GI-613 i la GI-614

Es vol evitar que ningú pugui quedar atrapat per un foc forestal

Les alcaldesses de Roses, Montse Mindan, i de Cadaqués, Pia Serinyana, junt amb l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i el delegat d’Interior a les comarques gironines, Albert Ballesta, van signar ahir el protocol de col·laboració per a la gestió dels tancaments de les carreteres GI-613 i GI-614 en cas d’emergència provocada per incendi forestal. L’acte de signatura del protocol es va fer ahir al matí al Mas sa Perafita.

La mesura pretén evitar que quedin atrapats vehicles i persones en aquestes carreteres tortuoses i estretes en cas d’incendi forestal. En l’acte de presentació, el director dels serveis territorials d’Interior a les comarques gironines, Albert Ballesta, va referir-se a la necessitat d’aquesta entesa, durant l’acte de signatura fet ahir i va recordar el gran volum de cotxes, bicicletes i autobusos que acumulen aquestes dues vies durant l’estiu. El protocol servirà per tancar els accessos a les carreteres en cas d’incendi. L’acord permet que, a partir d’ara, si es detecta, ja sigui a través de càmeres de seguiment del trànsit o a través del telèfon d’emergències, qualsevol incendi forestal, automàticament es tancaran els accessos dels tres termes municipals.

A partir de llavors, els Mossos d’Esquadra buidaran la zona interurbana de cadascun dels municipis. Ballesta va recordar ahir que l’any passat es va batre un rècord de més d’11 quilòmetres de cues a la zona. En total, ha recordat que les carreteres en qüestió poden arribar a suportar fins a 2.500 vehicles, molts dels quals són autobusos. Els col·lapses podien posar en perill les persones atrapades i impedirien l’accés als bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia