Administracions

NÚRIA PÉREZ

ALCALDESSA DE PARDINES

“Els serveis no han funcionat del tot”

L’alcaldessa afirma que la pandèmia ha evidenciat la manca de recursos que tenen els serveis bàsics i, sobretot, en territoris rurals

Diu que el teletreball és clau per al desenvolupament del poble

Voluntariat amb noms.
A Pardines, el voluntariat té nom i cognoms. I l’alcaldessa els remarca. Es tracta de Fina Serra, Anna Maria Avilés, Anna Riba, Carme Aran, Eva Cardona, Rosa Serra, Teresa Serra i Maria Desel i Jordi Batalla. Núria Pérez ha explicat que, fins a mitjans de juny, han confeccionat un total de 1.738 mascaretes. No en va sentencia que és tot un èxit per a un poble amb una població de 169 habitants. De fet, l’alcaldessa diu que, en general, és fàcil articular el suport als veïns en un poble com Pardines; és a dir, per les dimensions de la població, és fàcil detectar les necessitats de les persones més vulnerables i fer-los arribar ajuda.

Núria Pérez manté en aquesta entrevista que la pandèmia ha examinat els serveis bàsics. Afirma que si es milloren i les administracions i empreses aposten pel teletreball, tot plegat jugarà a favor dels pobles petits.

Els serveis han funcionat?
Alguns serveis bàsics, com per exemple els serveis assistencials de salut, han funcionat, però no de la manera que haurien d’haver funcionat. La situació ja era molt precària abans de l’arribada de la pandèmia, però ara s’ha fet encara més evident la manca de recursos que hi ha al nostre territori. De les converses mantingudes amb alguns veïns i veïnes, se’n desprèn un cert neguit i preocupació per l’atenció mèdica que reben del CAP de Ribes i de l’hospital de Campdevànol, i compte! No és per la falta d’esforç i dedicació dels professionals que hi treballen, sinó per la falta de recursos que tenen. I, quant a l’educació, n’hem sentit de tot tipus: comentaris bons i comentaris dolents cap al sistema educatiu i més concretament cap al professorat de l’escola i institut de Ribes de Freser on es desplacen els nens i nenes de Pardines.
Tots els alumnes han tingut els recursos que calen?
Sí, i per sort poden seguir amb normalitat la programació del curs; ara bé, suposo que per la complexitat i desconeixença del moment, alguns ho han portat millor que d’altres.
Les segones residències i el turisme han estat un problema?
No, la majoria de les persones que són actualment al municipi i que tenen segona residència a Pardines hi són des del principi del confinament i, tret d’alguna excepció, han respectat el confinament com la resta de veïns i veïnes del municipi. Al principi es va crear molta alarma social entre el veïnat, al grup de WhatsApp, on hi ha molta gent del poble residents habituals i de segones residències, perquè gent que hi viu tot l’any estava preocupada pel fet que pogués arribar el virus a través d’aquestes persones que venien de Barcelona i l’àrea metropolitana i infectar la població de Pardines, que és força envellida. Ara bé, com he dit, la convivència ha estat bona i la gent ha respectat les directrius que s’han anat donant, tot i que en algunes ocasions la gent s’ha anticipat, ja que no és el mateix en un poble que en una ciutat.
Tenen peticions d’empadronament?
Sí, n’hem tingut alguna, però de moment es pot dir que dins la normalitat. El que com a equip de govern ens agradaria és que s’implantés el teletreball a moltes de les empreses i administracions públiques i la gent pogués treballar des d’aquí, al municipi. Creiem que seria molt positiu per a la nostra comarca, tant des del punt de vista econòmic com social. Tot i que a diferència d’altres municipis de la comarca on es perd població, Pardines n’ha augmentat en aquests darrers anys. Ara bé, el creixement no és al ritme que ens agradaria i per això, després del pas de la Covid-19, tenim l’esperança que la gent pugui instal·lar-se a viure aquí dalt, amb totes les conseqüències positives que pot generar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia