Infraestructures i serveis

Inversió urgent d’1,2 milions en carreteres gironines

aprova ajuts per reparar vies malmeses pel temporal ‘Glòria’ mitjançant una declaració d’emergència

Els treballs permetran enretirar terres, netejar calçades, talar arbres entravessats i reposar barreres de separació

El govern va aprovar destinar d’urgència 1,2 milions d’euros (MEUR) a reparar danys causats pel temporal Gloria a la xarxa de carreteres gironines. El Consell Executiu va aprovar la declaració d’emergència d’aquestes obres, que entre altres coses permetran enretirar terres que van anar a parar a l’asfalt, netejar calçades, talar arbres que van quedar entravessats o als laterals de la via i reposar barreres de separació.

Les reparacions abastaran carreteres d’arreu de la demarcació, de totes les comarques, exposa el govern. Entre aquestes hi ha les GI-541, GI-550, C-35, C-63, GI-681, GI-664, N-260a, C-153, C-38, C-26 o GI-513.

Una de les carreteres afectades pel temporal va ser la C-35 i el pont sobre la riera de Santa Coloma, entre Maçanet i Fogars de la Selva, en què el Departament de Territori i Sostenibilitat ja va treballar durant un mes. Les obres van consistir en la reconstrucció i el reforç del terraplè afectat per l’erosió de l’aigua, darrere d’un dels estreps del pont i la reconstrucció del ferm danyat, segons va informar el mes passat el departament. El pont està situat a la C-35, prop de l’encreuament entre Maçanet i Fogars de la Selva. El govern també actuarà, entre altres punts a la Gi-664, la carretera de Cassà de la Selva a Cruïlles.

La setmana passada el govern ja havia aprovat altres partides d’urgència, a la Selva. El Consell Executiu va aprovar destinar 8 milions d’euros a arreglar la captació d’aigua de la potabilitzadora de la Tordera a Blanes i una partida de 425.000 euros per reconstruir un mur de contenció esllavissat a la GI-550, a Sant Hilari Sacalm arran de les intenses pluges. A la demarcació, el Glòria també va destrossar les connexions per carretera i per tren entre Malgrat de Mar (Maresme) i Blanes. El govern i Adif confien tenir reparades les infraestructures (els ponts trencats) al desembre.

LES XIFRES

1,2
milions
d’euros en danys a l’administració pública, calcula l’Ajuntament d’Arbúcies que ha provocat el temporal.
49
anys
feia que no hi havia una crescuda del riu Tordera com la del gener, va dir el batlle de Fogars, Josep Vilà.
315
litres
van caure a Arbúcies entre el 20 i el 23 de gener, que van inutilitzar la carretera fins al nucli de Joanet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia