Administracions

Flaçà reformarà el lateral est de la plaça de l’Estació

Permetrà superar els problemes d’aparcament, circulació i il·luminació

Les obres s’han de posar a licitació aquesta setmana i el termini d’execució és de dos mesos

L’actuació inclou l’ampliació de la vorera

Flaçà reformarà el lateral est de la plaça de l’Estació del Carrilet per millorar els problemes d’aparcament, circulació i il·luminació. “Pretenem que els dos laterals de la plaça siguin simètrics”, va explicar l’alcalde de Flaçà, Joan Adroher. Les obres es posaran a licitació aquesta setmana i tenen una durada d’execució de dos mesos. La reforma, que està subjecta a una subvenció de dinamització, ha d’estar enllestida abans del 30 de juny. La reforma permetrà dotar de més amplitud les voreres per al pas de vianants, ja que són molt estretes. S’eliminaran els aparcaments en bateria; d’aquesta manera els cotxes aparcaran en filera, a banda i banda de la plaça. L’alcalde va recalcar que aquesta reforma també permetrà corregir els dos nivells que hi ha a l’entrada de l’ajuntament, situat als baixos d’un immoble de la plaça. Així, s’eliminaran les barreres arquitectòniques de l’entrada de l’edifici consistorial. Amb la reforma també s’aprofitarà per renovar les xarxes de serveis i el clavegueram. Així, es millorarà la de drenatge col·locant nous embornals i canviant els pendents del carrer. L’alcalde va explicar que també s’aprofitarà per aconseguir que la fibra òptica arribi als equipaments municipals com són el casal d’avis i la sala polivalent.

En les obres també se substituiran les lluminàries que són aèries i estan grapades a les façanes de les edificacions. Segons va assenyalar l’alcalde, Joan Adroher, l’adequació de la plaça comportarà una millor definició de la zona de davant de l’ajuntament, amb una “millor definició de l’espai de circulació”: “Actualment queda molt poc clar, i s’hi farà una península per deixar clar que és l’entrada del consistori.”

LA XIFRA

63.284
euros
és el pressupost de la posada a licitació de les obres.

LA FRASE

Els dos laterals de la plaça seran simètrics, amb una vorera més àmplia, i els cotxes hi aparcaran en filera
Joan Adroher
alcalde de flaçà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia