Medi ambient

Un centenar de caçadors faran una batuda sota el Far per eliminar porcs senglars

L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha demanat als veïns que evitin desplaçar-se a la zona

Hi participen tres colles i n’esperen caçar una seixantena

Un centenar de caçadors participen demà en la batuda de caràcter extraordinari que es durà a terme a la falda sud dels cingles del Far per reduir l’excés de senglars. La zona delimitada és molt àmplia, abraça des del mas Terrats i Sant Martí Sacalm fins al coll de Condreu i el volcà de Sant Mar, resseguint la línia que delimita els cingles i la muntanya de la Salut de Sant Feliu de Pallerols. Per l’altra banda, el límit és la carretera C-63 (Olot-Santa Coloma de Farners) i, lògicament, els nuclis habitats.

Hi participaran les colles de caçadors de les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols i Amer. “Nosaltres som una colla petita i sols no podríem fer res. Amb les altres dues colles muntem parades i això ens permet ser més eficaços”, ha explicat el president de la colla planenca, Joan Grabalosa.

L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha fet públic un ban en què informa d’aquesta batuda i demana als veïns que evitin desplaçar-se a aquesta zona per evitar els riscos que comporta mentre duri aquesta activitat cinegètica. En concret, està previst iniciar la batuda a les nou del matí i acabar-la a les dues de la tarda.

L’organització d’aquesta batuda extraordinària té per objectiu reduir la població de porcs senglars, que en aquesta zona és molt elevada. A diferència d’altres zones de la Garrotxa, com ara Santa Pau, on els senglars malmeten els conreus, la zona de sota el Far és més forestal i hi ha pastures. En aquest cas, els ramaders es queixen que els senglars els malmeten l’herba i que els causen destrosses als tancats per al bestiar.

LA DATA

08.02.20
és el dia en què
es fa la batuda sota el Far, entre les 9 del matí i les 2 de la tarda per reduir el nombre de senglars.

LA XIFRA

60
exemplars
esperen poder abatre els caçadors de les tres colles que participen en la batuda.

Exemplars de fins a cent quilos de pes

El president de la colla de caçadors de les Planes d’Hostoles ha avançat que, si no hi ha imprevistos, esperen matar una seixantena de porcs senglars. Segons ell, la mitjana de pes oscil·la entre els 70 i 80 quilos cada animal, tot i que, si és com en ocasions anteriors, n’han matat de més de 100 quilos. El màxim responsable dels caçadors planencs ha informat que tots se’ls endú un escorxador garrotxí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia