Infraestructures i serveis

Adjudiquen la reforma de la variant de Banyoles

Les obres, amb un pressupost de 13,3 milions d’euros, començaran a principis de l’any que ve i duraran 16 mesos

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la reforma de la carretera C-66 entre els termes de Cornellà del Terri i Serinyà, que inclou la variant de Banyoles. Està previst que les obres comencin en el primer trimestre de l’any que ve i que estiguin enllestides al cap de 16 mesos. El cost serà de 13,3 milions d’euros.

La reforma es va decidir per mirar de millorar la seguretat en aquest tram, que només té un carril per cada sentit i fa 8,5 km. El projecte inclou la formació d’un tercer carril de manera alternativa en un sentit i un altre, per tal de facilitar els avançaments (dos trams de tercer carril en sentit Besalú que sumen 2,1 km i dos trams en sentit Girona que en sumen 2,3); la col·locació d’un separador físic entre els dos sentits de circulació per reduir el risc de xocs frontals al llarg de l’actuació; millorar quatre enllaços amb la construcció de rotondes per regular la connexió amb altres carreteres i allargant els carrils d’entrada i sortida; l’estesa d’una nova capa de paviment que proporcioni més adherència, millor drenatge i menys soroll, i adaptació de les cunetes perquè siguin trepitjables, fet que permetrà donar un sobreample a la carretera.

Obres fins a Besalú

Les obres coincidiran amb les que ja han començat a la mateixa C-66 entre Serinyà i els accessos a Besalú, també amb l’objectiu de millorar-hi la seguretat. Inicialment es preveia desdoblar tots dos trams (des de Cornellà fins a Besalú), però en no disposar de prou recursos econòmics la Generalitat va optar per la solució intermèdia de les millores sobre l’actual traçat. Des del territori, però, s’ha demanat al govern que no es perdi de vista que s’ha d’acabar fent una autovia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia