Infraestructures i serveis

Macias: “Figueres ha de saber aprofitar ser nodal al corredor mediterrani”

Va manifestar-ho el coordinador del pla de Rodalies i exconseller de Política Territorial i Obres Públiques en la visita recent al Cercle Euram de l’Empordà

El coordinador de Rodalies del govern de Pedro Sánchez, Pere Macias, va manifestar, durant la visita al Cercle Euram de l’Empordà, que Figueres ha de treure profit de la seva situació geogràfica per convertir-se en un punt estratègic de les comunicacions, tant per carretera com per tren, gràcies a l’existència de les estacions ferroviàries convencional i d’alta velocitat, i al fet de ser cruïlla de la Nacional II, l’autopista AP-7 i l’eix transversal.

En la seva intervenció davant dels empresaris alt-empordanesos, Macias va afirmar que Figueres és al mapa dels ferrocarrils estatals, amb l’estació d’alta velocitat Figueres-Vilafant situada en la 20a posició de tot Espanya amb 0,35 milions de viatgers –Girona és 12a amb 0,72 milions–, i la convencional en onzè lloc entre les de mitjana distància (1,15 milions de viatgers). Precisament Macias va defensar que l’estació es mantingui en el seu emplaçament actual.

Durant la conferència va situar la ciutat i l’Empordà com a punt destacat del corredor mediterrani. “Un avantatge important és que a Vilamalla les vies d’alta velocitat i de mercaderies es toquen, i hi ha espai per fer-hi actuacions. Això vol dir que Figueres pot ser un punt nodal del corredor mediterrani, i cal aprofitar-ho.” També va afegir que aquest ha d’entrar en servei de forma progressiva el 2021 i que això incentivarà el transport de mercaderies per ferrocarril, i va indicar que a l’Empordà “hi ha l’espai i el lloc perquè això funcioni”.

Quant al transport per carretera, Pere Macias va comentar que l’agost del 2021 s’acaba la concessió de l’autopista AP-7 i que, actualment, no hi ha marge financer per destinar a les infraestructures. Això comporta que no estiguin previstes inversions a les carreteres, excepte alguna actuació puntual per acabar l’eix transversal. Sobre aquesta via, va reconèixer que la capital de l’Alt Empordà en resultarà molt beneficiada si es porten a terme els trams Figueres-Besalú i la variant d’Olot.

LA XIFRA

11a
posició.
Aquest és el lloc en nombre de passatgers de l’estació de mitjana distància de Figueres.

LA FRASE

A Vilamalla les vies d’alta velocitat i de mercaderies es toquen, i hi ha espai per fer-hi actuacions
Pere Macias
COORDINADOR DE RODALIES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia