Urbanisme

Un mur de contenció frenarà el deteriorament del Clot de Melianta

Una de les esllavissades detectades en aquest paratge de Fontcoberta afecta un carrer del barri, mentre que la resta són en el vessant no urbanitzat

El paratge del Clot de Melianta, a Fontcoberta, ha patit en els darrers anys diverses esllavissades dels talussos que el delimiten, un dels quals afecta un carrer, el mossèn Pere Campolier. D’aquí a pocs dies han de començar les obres de construcció d’un mur de contenció que hauria d’evitar que el carrer s’enfonsi.

Des de fa tres anys

L’esllavissada es va descobrir el 2016, arran d’uns treballs de desbrossament de la zona arbrada que la tapava per fer-hi una franja de seguretat contra els incendis. De seguida es va netejar la zona afectada per tal de facilitar la construcció d’un mur de contenció, però la manca de finançament ha ajornat les obres fins ara.

Inicialment, el projecte que s’executarà ara –pressupostat en 150.000 euros i redactat pels tècnics del Consell Comarcal– havia d’afectar només aquest vessant del clot que dona a la zona urbanitzada. Les pluges de la passada tardor, però, van provocar unes esllavissades de grans dimensions a l’altra banda del paratge, que també s’arranjaran en aquesta intervenció. A diferència de l’altre vessant, en aquest no hi ha habitatges, i la solució que s’ha decidit aplicar serà recollir la terra que ha baixat i retornar-la al seu lloc. Tot seguit s’hi plantaran espècies arbòries que frenin la davallada del terreny. En l’actualitat, el camí que baixa al fons del clot, on hi ha una font que havia estat molt popular, està tallat.

L’increment del pressupost per aquesta part de les obres es cobrirà amb recursos de les línies de subvenció que la Generalitat i la Diputació van obrir per les afectacions de les pluges de la tardor.

LA DATA

2016
És l’any
en què es va descobrir la primera esllavissada, que no s’ha pogut reparar fins ara per manca de recursos

LA XIFRA

150.000
euros
és el pressupost de construcció del mur de contenció que es construirà sota el carrer afectat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia