Infraestructures i serveis

Comencen a desmuntar la línia paral·lela a la MAT

Els treballs afecten 38 quilòmetres de l’antiga línia d’alta tensió i implica desmantellar un centenar de torres

L’operació s’allargarà uns sis mesos

Red Eléctrica Española (REE) va començar a desmantellar ahir a Folgueroles (a la comarca d’Osona) l’antiga línia d’alta tensió de 220 kV que va paral·lela a la MAT i que uneix el traçat entre Vic i Bescanó. Es tracta d’un tram de 38 quilòmetres que inclou desmuntar a mà un centenar de torres en un termini de sis mesos. Tot i que la construcció del tram osonenc va acabar el 2011, el desmantellament s’ha iniciat ara, després d’haver entrar en funcionament tota la línia d’alta tensió de 400 kV (MAT). La darrera infraestructura que faltava era la subestació La Farga, entre els municipis de Sant Julià de Ramis i Cervià de Ter, que es va posar en marxa a primers d’any.

Els alcaldes celebren que es posi punt final a una reivindicació històrica per una infraestructura que els “trosseja” el territori i els impedia un creixement ordenat de la població, segons va informar ahir ACN. I és que amb el desmantellament d’aquesta línia es minimitza l’impacte paisatgístic que suposa tenir dues línies paral·leles (la MAT i la línia de 220 kV).

El tram a desmantellar inclou els municipis de Vic, Folgueroles, Sant Sadurní d’Osormort i Vilanova de Sau (Osona) i Sant Hilari, Osor, Santa Coloma de Farners, Brunyola, Anglès i Bescanó (a la demarcació de Girona). REE ha assegurat que més endavant també es desmantellaran els trams de línia de 110 kV de la zona de les Guilleries i de 132 kV entre la nova subestació de La Farga i Santa Llogaia, a l’Alt Empordà.

Els treballs per desmantellar la línia de 220 kV entre Bescanó i la Farga ja s’estan acabant, segons REE. Això ha implicat la retirada de 52 torres i la restitució del paisatge en un tram de 18, 5 quilòmetres.

La clau per restituir paisatgísticament el territori era la compactació de les diverses línies (220 kV, 110 kV i 132 kV) que hi havia al territori. Quan es va construir la línia d’alta tensió de 400 kV es va tenir en compte la incorporació de la resta de línies a la mateixa infraestructura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia