Infraestructures i serveis

El nou passallís d’Orfes encara no té projecte

L’Ajuntament de Vilademuls ja el tenia enllestit, però no serveix perquè cal adaptar-lo a la nova normativa

L’Ajuntament de Vilademuls ha de refer el projecte de construcció del nou passallís sobre el riu Fluvià a Orfes perquè, mentre estava redactant el document, han canviat alguns aspectes de la normativa. El fet ha causat malestar a l’Ajuntament, tant pel fet que suposarà un retard en la construcció d’una infraestructura que es reclama des de fa temps, com perquè l’encàrrec d’un nou projecte implicarà una nova despesa pel consistori. Les novetats normatives –han explicat des de l’Ajuntament– es refereixen a aspectes tècnics, per exemple, els marges permesos de capacitat del passallís quan hi ha crescudes del riu o a l’amplada de la plataforma.

Aquest pas, fet de manera precària amb materials com ara pedres de grans dimensions, runes i sorra, connecta el poble d’Orfes amb el veïnat del Pla de Palol. Quan hi ha una riuada, el Fluvià s’emporta el passallís i la trentena de veïns del Pla de Palol no poden accedir per aquesta banda i han de desplaçar-se cap a la banda de Pontós. Les restriccions solen durar com a mínim una setmana, que és el temps que es necessita per refer el pas. En el projecte, valorat en uns 160.000 euros, es preveu construir igualment un passallís inundable, però prou consistent perquè resisteixi la força de l’aigua. Aquest cost l’ha de cobrir l’Ajuntament, que té una capacitat econòmica molt limitada i que mirarà de finançar-lo amb l’ajuda d’altres administracions. El consistori també s’ha de fer càrrec de la redacció del projecte, que costa uns 15.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia