L'Ajuntament de Portbou reclama que es retiri el projecte del parc eòlic Tramuntana

L'Ajuntament de Portbou reclama a la Generalitat que faci retirar el projecte del parc eòlic Tramuntana, que afecta aquest municipi i també Colera. Concretament, l'equip de govern (PSC i ERC) demana al govern de Catalunya «que es negociï la retirada del projecte eòlic Tramuntana com a contrapartida d'aprovar les zones de desenvolupament prioritari del nou decret d'instal·lacions d'energies renovables». El consistori va més enllà i fins i tot assegura «que un projecte empresarial com el de Tramuntana enemista les parts implicades i posa en guàrdia tot un territori», i per això demana que se'n negociï la retirada. «Tot aquest malestar no paga la pena», considera l'equip de govern que encapçala Antoni Vega a l'alcaldia (a la imatge).

Els dos grups que formen part de l'equip de govern també conviden el grup de l'oposició a l'Ajuntament, el grup de Convergència i Unió, a afegir-se a aquesta petició i deixar de «defensar», diuen, un projecte que «a tota la comarca ja no defensa ningú més tret d'ells i l'empresa interessada».

L'aposta de la comarca

L'Ajuntament de Portbou ha fet aquesta petició en un comunicat en què també assegura que dóna suport i s'afegeix «a la decisió del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i el consell d'alcaldes, que, juntament amb l'Ajuntament de Figueres i el CILMA, s'han pronunciat a favor de concentrar la implantació eòlica a l'Alt Empordà entorn dels corredors d'infraestructures i que es respectin els espais protegits pel seu alt valor ecològic i patrimonial, després d'estudiar les conclusions de l'estudi». Això significa, segons l'Ajuntament, que «el territori ha arribat a les conclusions que han defensat Colera i Portbou», i per això considera que seria «intolerable» que la Generalitat no respectés la sobirania dels ajuntaments afectats i l'opinió unànime de tota la comarca de l'Alt Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.