Infraestructures i serveis

Adapten la Ruta del Ferro per a persones cegues

Hi haurà un sòcol-guia per fer el recorregut amb bastó i informació en braille

El Consorci de les Vies Verdes desenvolupa el projecte amb empreses especialitzades

El Consorci de les Vies Verdes de Girona està duent a terme els treballs d’habilitació de dos sistemes a la Ruta del Ferro i del Carbó, entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, per fer-la accessible a les persones amb ceguesa o amb un nivell de visió baix. En concret, hi està fent instal·lar un sòcol-guia perquè aquest col·lectiu de persones pugui recórrer aquesta ruta amb bastó, i, a més, hi fa col·locar senyalització vertical amb informació en braille. Aquest organisme, que depèn de la Diputació de Girona, també ha desenvolupat l’aplicació per als invidents Vies GI accessible amb informació sobre la ruta, la història de les vies verdes i el patrimoni natural i cultural de l’entorn.

Aquest projecte de rutes inclusives és pioner a les comarques gironines i és cofinançat al 50% pels plans de foment territorial del turisme de la Generalitat de Catalunya. L’adequació de la Ruta del Ferro i del Carbó és la segona que desenvolupa el Consorci de les Vies Verdes. La primera ruta, estrenada recentment, és la del Parc Tecnològic de Girona, un tram d’1,3 quilòmetres de recorregut que ha estat la prova pilot per al desenvolupament de més rutes inclusives.

Aquest projecte s’està desenvolupant conjuntament amb empreses especialitzades en accessibilitat visual. Està previst reforçar-lo amb senyalització per a tots els usuaris, especialment els ciclistes. Se’ls avisarà que aquest tram és compartit amb persones amb cadires de rodes i persones cegues.

La Ruta del Ferro i del Carbó uneix l’espai de Can Guetes de Ripoll –l’accés a la vila per la ronda Mas d’en Bosch– amb l’antiga estació ferroviària de Sant Joan de les Abadesses i amb la minera de Toralles (Ogassa). El seu nom fa referència al passat miner de la zona, on hi havia moltes mines de carbó que es traslladava amb tren fins a Barcelona.

LA XIFRA

15
quilòmetres
separen els dos extrems d’aquest antic traçat ferroviari de la comarca del Ripollès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia