Les temperatures van marcar ahir els registres més baixos de l'any

El cap de setmana es preveu que pugin una mica però que continuïn fredes

L'onada de fred va continuar marcant ahir temperatures gèlides arreu de les comarques gironines, i els termòmetres van superar a bona part d'aquestes les mínimes que s'havien produït dijous a la matinada. A les zones d'alta muntanya –bàsicament a la Cerdanya i al Ripollès– i també en algunes parts de la costa –sobretot l'Alt Empordà– ahir no van tenir temperatures tan fredes com les de dijous, però a la resta de territoris sí que es van superar, i fins i tot de manera àmplia en alguns casos.

Les màximes també van ser molt baixes durant tot el dia, si bé sobretot al migdia a molts llocs es van superar els 5 graus, que havien estat el llistó més alt dijous. Així, el contrast tèrmic va ser més accentuat. Pel que fa a les ratxes de vent, en general no van ser tan fortes ahir com les d'abans-d'ahir, però van continuar sent destacades a l'Alt Empordà i també als ports de muntanya. A Portbou van arribar ahir a tenir ratxes de fins a 157 km/h, les més fortes de tot Catalunya. A Núria es van acostar als 88 km/h dijous, mentre que a Roses i Sant Pere Pescador van registrar cops de vent de 75,6 i 58 km/h, respectivament. A la resta de la demarcació, les ratxes no van ser tan potents. A Girona es va passar dels 41 km/h del dijous als 9,4 km/h de màxim d'ahir.

Avisos per fred

El Servei Meteorològic de Catalunya va notificar ahir dos avisos per neu i per fred per avui, amb possibilitats que nevi a la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. També podria caure neu a la costa, però si ho fa serà sobretot a l'àrea de Barcelona. Pel que fa a l'avís per fred, a tot Catalunya hi podria haver registres de menys de 10 graus sota zero a l'interior del país i temperatures sota zero a la costa. Així, els pobles que celebrin aquest cap de setmana el carnaval, ho faran amb temperatures molt baixes.

TEMPERATURES D'AHIR

Girona
Mínima: -4,4º
Màxima: 8º
Cassà de la Selva
Mínima: -5,3º
Màxima: 7,6º
Vilobí d'Onyar
Mínima: -7,2º
Màxima: 6,3º
Ulldeter (2.367 metres)
Mínima: -18,1º
Màxima: -10,1º
Sant Pau de Segúries
Mínima: -7,9º
Màxima: 2,7º
Olot
Mínima: -7,1º
Màxima: 6,5º
Banyoles
Mínima: -4,4º
Màxima: 7,1º
Torroella de Montgrí
Mínima: 0,2º
Màxima: 7,6º
La Bisbal d'Empordà
Mínima: -3,9º
Màxima: 7,6º
Castell d'Aro
Mínima: -3,1º
Màxima: 8,1º
Roses
Mínima: -0,3º
Màxima: 6,5º
Portbou
Mínima: -3º
Màxima: 2,5º
Ventalló
Mínima: 0,1º
Màxima: 7,6º
Das
Mínima: -7,4º
Màxima: 2,1º


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.