Una nevada inesperada emblanquina el Gironès, el Pla de l'Estany i la Garrotxa

Els gruixos van arribar a 11 centímetres a Sant Feliu de Pallerols, però no hi va haver grans problemes en les comunicacions

Tot i que les últimes previsions ja havien anunciat fred i també la possibilitat de nevades a cotes baixes, la neu d'ahir a la matinada va agafar per sorpresa la majoria. Sobretot perquè aquest episodi de fred no ha estat tan extrem com els que es van viure a mitjan desembre i mitjan gener, amb temperatures molt més baixes que les d'aquests dies. Al Gironès va ser on la nevada va ser més inesperada, on va afectar bona part de la comarca fins a Llagostera, on va nevar lleugerament però no va arribar a agafar. A la vall del Llémena els gruixos van ser considerables, mentre que a Girona i Salt van voltar els dos centímetres. La ciutat de Girona va començar a quedar emblanquinada a partir de la nit de diumenge, i al matí d'ahir ja havia agafat per tota la ciutat. A Banyoles van registrar 1,5 centímetres, mentre que a Sant Pau de Segúries només 2 centímetres i mig centímetre a Ripoll. A la Garrotxa va ser on es van acumular més gruixos de neu: 11 centímetres a Sant Feliu de Pallerols, 8 a la Vall de Bianya i 4 a la Garrotxa. Les temperatures mínimes es van situar al voltant dels dos graus sota zero en bona part del Gironès, el Pla de l'Estany i la Garrotxa.

Poques incidències

La neu va provocar poques incidències, i va ser el glaç el que va provocar més maldecaps, sobretot en carreteres locals i també per als vianants. El transport escolar va funcionar correctament tret d'alguns casos com Joanetes, Falgons a Sant Miquel de Campmajor i el barri de Montjuïc de Girona, on els autobusos no hi van poder arribar. A l'aeroport tampoc hi va haver problemes per neu, i només un vol de l'Alguer va anar amb retard de diverses hores però per una avaria mecànica.

Un gener més fred del que és normal

Aquest mes de gener ha estat més fred del que és normal, segons indica l'informe del Servei Meteorològic de Catalunya. Precisament les comarques gironines han estat una de les zones que ha registrat una major anomalia respecte a la mitjana anual, ja que els vents han portat masses d'aire molt fred de l'interior del continent. L'Alt i el Baix Empordà han estat les comarques que més han notat el canvi, ja que estacions meteorològiques com les de Portbou, la Tallada d'Empordà o Torroella de Fluvià van registrar una mitjana mensual més de dos graus per sota del que és habitual. En canvi, pel que fa a les precipitacions en general ha estat un gener normal o sec a les comarques gironines, a diferència de la resta de Catalunya, on va ser un mes plujós.

El gel causa alguns problemes al Pla de l'Estany

En aquesta comarca la nevadade diumenge va ser feble, però les gelades d'ahir a la matinada van convertir algunes carreteres en pistes de gel i es van produir alguns accidents, com aquest a la carretera de circumval·lació de l'estany, prop de Santa Maria de Porqueres, o un xoc en cadena entre quatre cotxes a la carretera de Vilavenut, a

Més de dos centímetres al Gironès

La neu va afectar la major part del Gironès, amb gruixos de més de dos centímetres. A Salt –a la foto, les hortes– es va tallar el carrer Major des del carrer Mercè Rodoreda fins al polígon de Torremirona durant part del matí després d'algunes patinades de vehicles a causa del gel.

Normalitat a la Garrotxa i el Ripollès

La neu va anar desapareixent ahir de les comarques gironines, on va caure diumenge, sobretot a la Garrotxa i el Ripollès, excepte als punts més elevats. No hi va haver cap problema, excepte petits incidents al trànsit i la suspensió d'algunes activitats. A la foto, Olot al matí.
la contra

Una nevada de postal

oriol mas

La nevada d'ahir va deixar imatges dignes de postal, amb paisatges rurals i urbans emblanquinats i amb una fesomia canviada per un dia. La neu que va caure diumenge a la nit va ser la justa perquè agafés, i també per no provocar més maldecaps dels inevitables: alguna relliscada, alguna sortida de carretera sense conseqüències i, això sí, una bona estona per netejar i escalfar el cotxe. A dalt, una vista de Girona des de Montjuïc, a dos quarts de deu del matí. A baix, a l'esquerra, el camp del Girona, i a la dreta, l'entorn de Santa Maria de Porqueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.