Serveis

Els veïns de Residencial Park de Maçanet reclamen tenir cada dia aigua de cisterna

L'associació veïnal acusa el consistori d'“inactivitat” i veu insuficient el servei prestat els dissabtes

En el contenciós, afirmen que els vulneren un dret bàsic

L'associació de veïns de la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva ha demanat a l'Ajuntament que el servei d'aigua potable que presta cada dissabte amb un camió cisterna sigui diari. Els veïns han presentat un recurs al jutjat contenciós administratiu de Girona a causa de la “inactivitat” del consistori, a qui acusen de no posar remei a la mala qualitat de l'aigua de boca. Un ban de l'alcalde de Maçanet, Antoni Guinó, del 2 d'abril qualificava de “no apta” l'aigua de Residencial Park.

Els veïns veuen vulnerat el seu dret a l'accés a l'aigua, que consideren que hauria de garantir l'administració local. Els veïns –unes 2.400 persones viuen a la urbanització– es consideren víctimes d'un litigi entre el consistori i la mercantil Rec Madral, “que gestiona el servei sense ser-ne la concessionària”. A l'estiu hi viuen cap a deu mil persones, a Residencial Park.

Rebuts cobrats

La problemàtica per la mala qualitat de l'aigua ha provocat, segons l'escrit, que “hagi estat el mateix consistori qui, en exercici de la titularitat del servei, finalment hagi començat a subministrar aigua potable als veïns duent-la a la urbanització a través de camions cisterna d'aigua potable. [Els veïns] fa gairebé quatre mesos que estan privats del servei, en espera que es resolgui la situació, malgrat que l'empresa subministradora els continua cobrant els rebuts de l'aigua.”

Cada dissabte i durant tres hores (de les deu del matí a la una del migdia), un camió cisterna de l'Ajuntament subministra aigua a l'entrada de la urbanització. Segons el recurs, els veïns troben insuficient la mesura “no només per la poca freqüència amb què es fa i per la quantia de persones que en depenen –hi consten inscrits al voltant de 1.400 comptadors d'aigua– sinó perquè ni tan sols té en compte que moltes persones de la urbanització no tenen capacitat de desplaçament o són d'avançada edat i, per tant, depenen exclusivament de l'aigua que arriba als seus habitatges”.

El 18 d'abril els veïns van presentar un requeriment a l'Ajuntament en què demanaven que “amb caràcter immediat es procedís a prestar el servei de subministrament d'aigua potable a la urbanització del qual és titular, garantint-ne la potabilitat”. Amb vista que el consistori no ha assumit la gestió del servei i mentre no es resolgui a qui toca prestar-lo (l'administració o l'empresa), els veïns demanen aigua diària de cisterna com a mesura cautelar.

En mans dels advocats

L'alcalde, Antoni Guinó, del grup no adscrit, va declinar ahir fer valoracions sobre el contenciós dels veïns. Guinó prefereix que siguin els advocats contractats per l'Ajuntament els que valorin la posició oficial del consistori. L'equip de govern, que formen Guinó, CDC, Acord per Maçanet i el PP, es va reunir ahir al vespre.

LA FRASE

El conflicte entre la companyia d'aigües i l'Ajuntament és notori, malgrat que és aliè als veïns, els afectats de debò per la disputa
Fragment del recurs

LA DATA

02.04.16
És el dia
de l'últim ban d'alcaldia que anunciava que l'aigua de la urbanització no és apta. És l'últim anunci oficial.

La recepció de serveis de la urbanització del 1997

El recurs interposat per l'associació de veïns de Residencial Park contra l'Ajuntament del municipi inclou la situació legal dels serveis de la urbanització. El 25 de juny del 1997 l'Ajuntament va signar l'acta de recepció de serveis i obres d'urbanització de Residencial Park. Aquella recepció incloïa “els vials, voreres i voravies, la xarxa de clavegueram, l'enllumenat públic i la xarxa d'aigües plujanes, excloent expressament i sense cap altra explicació, ni annex ni escriptura, el servei d'aigües potables de la urbanització, que gestiona encara la mercantil Rec Madral, sense ser-ne la concessionària”.

Segons el text, l'Ajuntament va incoar un expedient informatiu a l'empresa subministradora de l'aigua el 31 de maig “advertint de la possible intervenció del servei”. D'altra banda, l'associació de veïns ha convocat una protesta a Girona el dissabte 20. Volen anar a queixar-se a un hotel propietat de l'amo de Rec Madral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona