Serveis

Denuncien actituds incíviques d'ocupes de cases de Caldes

Les queixes per sorolls de nit i baralles a la urbanització d'Aigües Bones es donen a Vidreres, Sils, Riells i Maçanet

Veïns de la urbanització d'Aigües Bones de Caldes de Malavella van presentar ahir 150 signatures a l'Ajuntament per denunciar comportaments incívics d'ocupes en algunes cases. Les queixes són, entre altres motius, per sorolls de nit, baralles i gossos perillosos deslligats, assenyala l'alcalde de Caldes, Salvador Balliu (CDC).

El batlle assenyala que a Caldes la majoria de les ocupacions són de “persones aprofitades”. “Són gent que no utilitza els serveis socials de l'Ajuntament, i el seu modus vivendi és anar ocupant cases. N'hi ha que n'ocupen dues o tres. En alguns casos, hi tenen plantacions, gossos perillosos... I això provoca un efecte crida”, afirma. A Caldes, on hi ha una taula de coordinació en què hi ha serveis socials, serveis jurídics i el servei d'intermediació de l'habitatge, tenen quantificat que només el 40% dels ocupes sol·liciten assistència.

“Piscina i barbacoa”

La majoria de les cases ocupades a Caldes –explica l'alcalde– són d'entitats d'estalvi. N'hi ha que, segons Balliu, “tenen piscina, barbacoa i quatre o cinc banys. És el lloc on tots voldríem viure”.

En un comunicat de premsa, l'Ajuntament assenyala que els veïns d'Aigües Bones –la urbanització és en direcció a Llagostera– han rebut “amenaces, desafiaments i insults”. El comunicat assenyala que “els signants es queixen que els ocupes en qüestió criden i fan xivarri a qualsevol hora del dia, i afirmen que de vegades senten com es barallen i es peguen”. Balliu va rebre ahir al matí les 150 signatures acompanyat del cap de la policia local, Xavier Muñoz.

El juliol de l'any passat l'Ajuntament va tallar l'aigua en algunes cases d'Aigües Bones perquè els inquilins eren ocupes i punxaven l'aigua. Balliu diu que fa molt de temps que denuncien la situació.

L'alcalde lamenta que el comportament d'aquests nouvinguts genera un problema de convivència. L'Ajuntament es queixa que no pot actuar si el propietari no denuncia l'ocupació. Dimecres passat Balliu, president del Consell Comarcal, va exposar a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, els tipus d'ocupacions que viu més d'un municipi.

LA XIFRA

150
signatures
de veïns d'Aigües Bones que es queixen d'alguns ocupes va recollir l'alcalde de Caldes, Salvador Balliu.

Reunions amb responsables del govern

Balliu és l'alcalde de Caldes de Malavella i president del Consell Comarcal de la Selva. Ahir va explicar que ha participat en quatre reunions amb els responsables de la Generalitat, incloent-hi el delegat, Eudald Casadesús, per debatre les ocupacions il·legals i els comportaments incívics dels ocupes. L'última reunió va ser a principis de mes, i hi van participar, entre altres, càrrecs electes de Blanes, Maçanet, Vidreres, Riells i Viabrea, Sils i Breda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona