Serveis

Salut avala el tractament amb ozó a Maçanet

El govern dóna per bo el projecte de Rec Madral per a l'estació a Residencial Park

La Secretaria de la Salut Pública de la Generalitat ha fet un informe favorable del projecte tècnic d'estació potabilitzadora d'aigua pública (ETAP) a la urbanització Residencial Park, de Maçanet de la Selva. L'empresa que gestiona l'aigua a la urbanització, Rec Madral, preveu construir una planta de tractament amb ozó (un gas blavós) i invertir-hi quasi mig milió d'euros.

L'informe del govern és un tràmit més perquè l'obra pugui ser una realitat, indica el president del Grup Madral, Carles Mallart. Més endavant, faltarà el vistiplau de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva, que hauria de donar la llicència d'obres, i del Departament d'Innovació i Empresa de la Generalitat, assenyala l'empresari.

Madral diu que no té constància que aquest cap de setmana hi hagi hagut talls d'aigua a Residencial Park. Explica que podria haver-hi “arrossegaments [de substàncies]” que fan que l'aigua surti tèrbola, que és del que s'han queixat els veïns.

“Solució definitiva”

Per la seva banda, l'alcalde, Antoni Guinó, del grup no adscrit, entén l'enfadament dels veïns. Diu que el consistori treballa des de fa temps per trobar “jurídicament l'opció definitiva”.

Al nucli de Maçanet i a la urbanització de Mont Barbat, Sorea té la concessió de l'aigua, mentre que per un acord entre el promotor i Rec Madral, de fa més de trenta anys a Residencial Park, la societat gestiona la xarxa d'aigua. L'Ajuntament reparteix aigua els dissabtes als veïns mitjançant una cisterna des de fa un mes i mig.

Demà, protesta amb garrafes d'aigua al CAP

Veïns de la urbanització de Residencial Park han decidit organitzar una protesta demà al matí (a les 10) al CAP. La intenció és anar a omplir garrafes que duran de casa seva d'aigua de les fonts del poble per demostrar que la qualitat del servei al nucli no té res a veure amb el de l'urbanització. Aquest cap de setmana, molts veïns han quedat un altre cop sense aigua. Quan el servei es va restablir, el líquid era de color tèrbol. Fonts de l'associació de veïns de Maçanet Residencial Park han explicat que el cas ha recordat el del pont de Sant Joan. Del 23 al 25 de juny molts maçanetencs van quedar sense aigua i, en algun cas, van trobar que sortia aigua negra de l'aixeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona