Serveis

Declaren no apta l'aigua de Maçanet Residencial Park

L'Agència de Salut Pública detecta que l'aigua de la urbanització té massa clorits, una mica per sobre del límit

El batlle posa en dubte la feina de l'empresa que vetlla pel servei

L'aigua de la urbanització Maçanet Residencial Park no és apta per al consum per excés de clorits. És una anomalia lleu, admet l'alcalde de Maçanet, Antoni Guinó, però que ha obligat l'Ajuntament a recomanar als veïns que no utilitzin l'aigua ni per beure ni per cuinar.

Des de fa una setmana, l'Ajuntament té constància de l'excés de clorits a la urbanització. El paràmetre “passa del límit per molt poc” –detalla Guinó–, però el ban de l'alcalde, amb data de dimarts, és clar. “Amb els valors actuals en l'aigua de subministrament, no hi ha risc sanitari immediat en cas de consums moderats o esporàdics. Tot i això, recomanem que no s'utilitzi de manera habitual directament aquesta aigua per beure o per cuinar.”

El cas del 2013

L'actual cas d'excés de clorits recorda el del setembre del 2013 a la mateixa urbanització. En aquella ocasió l'aigua no era potable per excés de ferro i manganès, cosa que provocava que l'aigua sortís tèrbola. Tampoc no hi havia riscos per al consum, tot i que Guinó també va fer un ban informatiu.

El batlle lamenta els resultats anòmals de l'aigua de la urbanització, on viuen uns dos mil veïns. Assegura que l'aigua que se serveix al nucli del poble i a Montbarbat i Mas Altaba no presenta valors irregulars. “A la resta del poble, Sorea serveix l'aigua i no tenim cap problema. A tot el municipi hi ha enllumenat i depuradores, i no pot ser que contínuament tinguem problemes en aquesta urbanització. Això és una taca negra del poble.”

Antoni Guinó ha deixat Unió i és ara alcalde no adscrit. El grup que es va presentar el 24 maig com a CiU governa amb un pacte amb Acord per Maçanet i el PP.

LA FRASE

Pot ser que l'empresa [Rec Madral] no faci les inversions que hauria de fer i no purifiqui bé l'aigua
Antoni Guinó
alcalde de MAÇANET DE LA SELVA

Advocats i anàlisis a càrrec de l'Ajuntament

Guinó ha explicat que l'Ajuntament ha de gastar-se diners per supervisar el servei que Rec Madral subministra a Maçanet Residencial Park. Assenyala que l'Ajuntament s'ha fet càrrec del cost de les anàlisi de l'aigua del sector afectat per contrarestar-les amb les de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. A més, l'alcalde maçanetenc diu que el consistori ha contractat advocats per resoldre el conflicte. No vol avançar cap decisió fins que no tingui clara la diagnosi dels recurrents problemes de l'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona