Serveis

Treuen aigua d'un altre pou a Fogars perquè sigui apta

L'Ajuntament calcula que demà no repartiran garrafes després que una anàlisi hagi detectat que ja no hi ha excés d'antimoni

Vilà diu que volen ser cauts, i alguns veïns lloen l'atenció rebuda

L'Ajuntament de Fogars de la Selva treu aigua d'un altre pou, construït a l'estiu, perquè sigui apta per al consum. Des de divendres, el consistori recomana no utilitzar l'aigua de l'aixeta per al consum i per cuinar, ja que s'hi va detectar un excés d'antimoni –entre 6 i 7 micrograms per litre, quan el màxim és de 5–. La previsió és que demà l'Ajuntament deixarà de repartir garrafes als veïns perquè tindran la seguretat que l'aigua de la xarxa pública és potable.

L'alcalde, Josep Vilà (Independents per Fogars), explica que dilluns a la nit una anàlisi feta per personal del Centre d'Estudis de la Construcció i Anàlisi de Materials (Cecam) va mostrar que l'aigua del nou pou tenia
menys de 2 micrograms d'antimoni per litre.

Del nou pou l'Ajuntament n'extraurà aigua de 30 metres de profunditat –en lloc dels catorze de l'anterior pou– El nou pou és a tocar del km 8 de la BV-5122, la carretera de Tordera a Hostalric.

Vilà assegura que el consistori de Fogars ha pres decisions en el conflicte. “No ens hem posat nerviosos i hem resolt el problema.” Avui, de 9 a 11 del matí i de 5 a 7 de la tarda, l'Ajuntament tornarà a donar garrafes als veïns al camp de futbol, a tocar de les escoles i de l'edifici consistorial.

Vilà assegura que l'equip de govern desconeix els motius de l'excés d'antimoni. Diu que l'anomalia es podria repetir en altres municipis. Per Vilà, toca a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) determinar què ha passat. L'Ajuntament, mitjançant els guàrdies municipals, oferia ahir una garrafa de vuit litres per unitat familiar de fins a quatre membres.

Segons va explicar el cap del cos de guàrdies, Salvador Martínez, el consistori ha comprat unes 360 garrafes d'aigua perquè els veïns en puguin consumir aquests dies. L'anomalia també ha afectat uns 300 veïns de la urbanització Niàgara Park (Tordera), a la comarca del Maresme.

Tranquil·litat

Ahir al matí alguns dels vilatans consultats que anaven a buscar aigua al camp de futbol estaven tranquils. “Divendres vaig saber pel Facebook que l'aigua no era potable i, a més, ens han deixat una carta a la bústia”, explica Elisabet Pérez, que anava cap al cotxe amb dues garrafes. Ho feia poc després Antonio Martínez, que destacava que al poble “l'Ajuntament cuida la gent” i que els van informar “de seguida [a través de les xarxes socials i serveis de telefonia mòbil]”.

LA XIFRA

8
litres
(1 garrafa) repartien ahir els guàrdies municipals de Fogars a les famílies de fins a 4 membres.

LA FRASE

Com a administració no ens hem posat nerviosos. Ara l'ACA ha de mirar per què hi ha massa antimoni
Josep Vilà
alcalde de Fogars de la selva

LA DATA

16.10.15
va ser
la data en què l'Ajuntament va informar els 1.500 fogarencs que hi havia excés d'antimoni a l'aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona