Serveis

Veïns d'Empuriabrava, tips de la falta de serveis

Diuen que el sector Puigmal no rep el mateix tracte que la resta del municipi

“És una vergonya, ens aboquen runa a davant de casa, el carrer està sempre brut i l'Ajuntament ens té abandonats”, diu Jorge Borrego, president de la comunitat de veïns del bloc d'habitatges del carrer Puig Rom, al sector Puigmal de la marina d'Empuriabrava. Borrego i els veïns que li donen suport van estrenar aquests habitatges el 2007, qualificats en aquell moment com a “habitatges d'alt estanding”. Vuit anys després encara falta tota la vorera d'un costat de carrer per fer, i a més tenen davant de casa un immens descampat on van regularment camions del sector de la construcció a abocar runa; “la terra i tota la brutícia, bosses de plàstic... s'escampa pel carrer, no hi ha ni una paperera, l'Ajuntament no passa a netejar i quan plou tots els embornals s'embossen i tot el carrer i els pàrquings s'inunden”, expliquen els veïns.

A més, els abocaments fan un efecte crida, també hi van particulars a llençar-hi coses, i sota els pins propers a la zona del Trabuc hi ha un parell de vehicles que, segons els veïns, fa més d'un any que estan abandonats. A alguns dels propietaris, quan van adquirir l'habitatge, el promotor els va dir que el descampat es convertiria en un espai verd amb un llac. “En lloc d'un llac, veig per la finestra un abocador”, ironitza una veïna.

Contra qui estan més indignats avui els veïns del sector Puigmal d'Empuriabrava és contra l'Ajuntament. “Quan vaig al nucli de Castelló i ho veig tot arregladet, i ho comparo amb com estem aquí, m'entra molta ràbia. Hem de netejar nosaltres mateixos; per què no tenim dret als mateixos serveis que la resta del municipi si paguem tant o més impostos que els altres?”, s'indigna una altra afectada.

Els veïns del carrer Puig Rom asseguren que s'han queixat repetidament sense resultat a l'Ajuntament. Preguntada per aquest diari, Assumpció Brossa (nova alcaldessa, tot i que formava part de l'anterior equip de govern) responia ahir al matí que ningú havia contactat amb ella per parlar d'aquest cas concret.

Ahir a la tarda, però, l'alcaldessa especificava que s'havia posat en contacte amb l'empresa constructora, i que no es farien més abocaments de runa en aquell terreny, que serà aplanat. Brossa insisteix, però, que ningú l'ha anat a trobar per tractar aquest tema i que té “la porta oberta” als veïns perquè li expliquin el que passa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona