Serveis

Insten l'ACA a intervenir el servei de l'aigua a Vidreres

L'Ajuntament portarà al ple avui una proposta amb les poblacions de Llagostera, Caldes i Vidreres, destinada a municipalitzar el servei de l'aigua en tot el terme municipal

L'equip de govern de Vidreres (CiU) tornarà a portar a ple avui iniciar l'expedient per municipalitzar el servei de l'aigua, després de l'intent fallit del ple del 29 de juliol. En aquella ocasió, dues mocions van competir pel mateix motiu: una presentada pel govern, que no va prosperar, i una altra de l'oposició, que es va acabar aprovant però que va acabar sent considerada il·legal pels serveis jurídics. Reclamava, entre altres coses, que les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes, que gestionen el servei de l'aigua, entreguessin en un termini de 20 dies les instal·lacions afectades pel servei a l'Ajuntament. Les empreses van presentar un recurs contra aquest acord, que de fet, en el ple també es pretén desestimar.

També es portarà al ple instar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que intervingui el servei d'abastament en alta. un acord que es prendria conjuntament amb els municipis de Llagostera, Caldes de Malavella i Lloret de Mar, atès que la xarxa d'abastament passa per diversos municipis. “ Estem demanant conjuntament amb els altres ajuntaments un acord mancomunat perquè l'ACA intervingui el servei en alta que realitzen les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes SA”, va dir ahir el regidor responsable del l'aigua, Francesc Baltrons. “També demanem que adoptin les mesures necessàries per assegurar els recursos hidrícs per a l'adequat abastament de totes les urbanitzacions”, va afegir. Segons Baltrons, els serveis jurídics consideren que s'ha de redactar una nova ordenança per tal que l'Ajuntament pugui controlar i supervisar el que fan les empreses de l'aigua al municipi atès que el ban d'alcaldia que es va emetre per fer les inspeccions tècniques a Rec Madral i Riera de Cabanyes “és insuficient”.

LA FRASE

És en benefici de tots, no ens podem permetre tornar a perdre sis mesos
Francesc Baltrons
Regidor de l'àrea de l'aigua

300.000 euros menys per rebaixa de l'IBI

També es portarà a ple una modificació de l'ordenança de l'IBI, que rebaixarà la contribució entre un 10 i un 12%, segons va explicar l'alcalde, Jordi Camps. “En la recaptació la rebaixa serà d'uns 300.000 euros”, va dir. Camps va recordar que l'IBI era “molt alt” perquè es va fer una revisió fa set anys. “Des del Ministeri se'ns donava la possibilitat de rebaixar els valors”, va dir. Va considerar que la rebaixa és possible “perquè s'ha anat fent la feina, i hem ajustat despeses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona