Serveis

Vidreres arregla els camins malmesos pels aiguats

El ple va votar a favor d'una moció de VsT que proposava reparar els camins, alguns intransitables

El govern es va abstenir perquè, segons l'alcalde, ja s'havien avançat per condicionar-los

El ple de l'Ajuntament de Vidreres va aprovar una moció presentada per Vidreres Som Tots (a l'oposició) per arreglar els camins veïnals malmesos pels aiguats. La moció va rebre el suport de tots els grups de l'oposició, mentre que CiU –que governa en minoria– es va abstenir, malgrat que segons l'alcalde, Jordi Camps, no hi tenen res en contra sinó més aviat al contrari, ja que estaven treballant –explica– per arreglar els camins abans que s'aprovés en el ple.

El municipi té aproximadament 26 km de camins veïnals d'ús diari, segons dades aportades pel portaveu de VsT, Eduard Adrobau, que va explicar que molts són ara mateix “difícilment transitables”. Per Camps, VsT va presentar la moció “per fer veure com si nosaltres [referint-se al govern de CiU] no hi treballéssim”. “Dilluns a primeríssima hora del matí el regidor de l'àrea va recórrer els camins del poble per veure en quin estat estaven i des de l'Ajuntament es van posar en contacte amb l'empresa que ens arregla camins perquè s'hi comencés a actuar, i dimarts ens trobem la moció”, hi va afegir l'alcalde.

D'altra banda, la moció que va portar CiU al ple per fer una modificació de crèdit que havia de permetre instal·lar un semàfor a la C-63 a l'altura de l'antic escorxador no va prosperar perquè l'oposició no en va ni acceptar la urgència. Per Adrobau, abans que posar el semàfor, que el seu grup també veu necessari, caldria instar el departament de Carreteres a redirigir el trànsit per fora del centre, i un cop ordenat el trànsit, posar el semàfor. Per Camps, fer passar el trànsit per fora no solucionarà el problema, tot i que ja li sembla bé. “Menys trànsit no vol dir que els vehicles passin a menys velocitat”, va dir.

LA XIFRA

26
km
de camins veïnals d'ús diari té el municipi de Vidreres, una part malmesos per les pluges.

Encara amb el pressupost prorrogat

Una de les crítiques compartides per l'oposició és que quan falten tres mesos per acabar l'any l'Ajuntament de Vidreres encara funciona amb un pressupost prorrogat, malgrat que no és un municipi amb un problema d'endeutament. “Fa mig any que fem modificacions de crèdit perquè no hi ha pressupost, hem fet reunions, però no tenim resposta”, diu Adrobau. “Hi ha coses de les quals s'ha d'acabar de parlar”, exposa l'alcalde, que veu més complicat aprovar el pressupost perquè governa en minoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona